Γιόρτασαν τελικά οι χειμερινοί κολυμβητές της Πάφου

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣΤΗΡΩΝΤΑΣ γι' ακόμα μια χρονιά το πρωτοχρονιάτικο έθιμο, οι χειμερινοί κολυμβητές του σωματείου «Βρυσούθκια Κέλπετρη» γιόρτασαν τον ερχομό του νέου χρόνου. Παρά τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, μερικοί τολμηροί απόλαυσαν το καθιερωμένο κολύμπι τους, στα αγαπημένα Δημοτικά Μπάνια, θέλοντας να ξεκινήσουν με το... δεξί

-όπως ανέφεραν- τη νέα χρονιά. Στη φετινή εκδήλωση προηγήθηκε αγιασμός από τον πατέρα Γεώργιο, ο οποίος έκοψε και τη βασιλόπιτα του σωματείου.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Χάρης Νεοφύτου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως το σωματείο των χειμερινών κολυμβητών συμπληρώνει φέτος έξι χρόνια από την ίδρυσή του και κάθε χρόνο διοργανώνει την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με αγιασμό και ακολούθως το κόψιμο της βασιλόπιτας. Επεσήμανε, επίσης, πως το κολύμπι είναι ένα άθλημα το οποίο αποτελεί τρόπο ζωής για τον καθένα μας -όπως είπε- για όλες τις εποχές και για όλες τις ηλικίες. Ευχήθηκε, τέλος, σ’ όλον τον κόσμο χρόνια πολλά, καλή χρονιά και όπως το 2015 επέλθει η αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη.Πραγματική μαγείαΣτην όμορφη γιορταστική εκδήλωση προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα, άφθονο ποτό και οι κολυμβητές χόρεψαν και τραγούδησαν, ενωμένοι και μονοιασμένοι. Ο αντιπρόεδρος του σωματείου χειμερινών κολυμβητών «Βρυσούθκια Κέλπετρη», Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, αναφέρθηκε στη θάλασσα των Δημοτικών Μπάνιων, που, έστω -όπως είπε- αγριεμένη, αποτελεί πραγματική μαγεία.

Αισθανόμαστε, συνέχισε, «πραγματικά ευλογημένοι γιατί έχουμε τη χαρά και την ευτυχία να την απολαμβάνουμε χειμώνα, καλοκαίρι». Εξάλλου, ο Ανδρέας Γρηγοριάδης, χειμερινός κολυμβητής, ανέφερε πως Πάφος σημαίνει θάλασσα και θάλασσα σημαίνει Πάφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα