Γιορτή του Κερασιού

Χαράς ευαγγέλια για τους γεωργούς και κατοίκους της κοινότητας Πλατανιστάσας.

Η κοινότητα που είναι πασίγνωστη σε όλη την Κύπρο για τα ζουμερά και νόστιμα φρούτα, τα κεράσια, θα έχει και φέτος την ευκαιρία να φιλοξενήσει τις χιλιάδες επισκεπτών που θα καταφθάσουν στο χωριό για να απολαύσουν την γνωστή σε όλους γιορτή του κερασιού.

Η Πλατανιστάσα, το χωριό που δεσπόζει στην οροσειρά Μαδαρής – Παπούτσας, στην περιφέρεια Πιτσιλιάς, διοργανώνει παραδοσιακά κάθε Ιούνιο μία πολύ όμορφη

γιορτή αφιερωμένη στα κεράσια, που είναι ένα από τα ωραιότερα Καλοκαιρινά φρούτα που παράγουν οι αγρότες και τα απολαμβάνουν όλοι μικροί και μεγάλοι.

Μάλιστα πρόκειται για μία από τις μακροβιότερες γιορτές καθώς διοργανώνεται εδώ και 42 χρόνια από το σωματείο «Αχιλλέας Πλατανιστάσας».

Η Γιορτή του Κερασιού στην Πλατανιστάσα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στις 8:30μμ στην πλατεία του χωριού.

Τουρισμός, γιορτή και διασκέδαση

Οι αγροτές και οι παραγωγοί του νόστιμου φρούτου θα φροντίσουν από προηγουμένως να γεμίσουν τα κουτιά, τα περίπτερα και τα διάφορα εδέσματα και πάστες που θα ετοιμάσουν με το πεντανόστιμο και βιταμινούχο κεράσι, όπως και το δημοφιλή σε όλους γλυκό του κουταλιού και θα βρίσκονται πανέτοιμοι να υποδεχθούν τουρίστες και ντόπιου που επιθυμούν να συνδυάσουν ξεκούραση και διασκέδαση.

Όσοι αξιοποιήσουν την ευκαιρία και βρεθούν στο χωριό Πλατανιστάσα απολαμβάνοντας ένα όμορφο Σαββατοκύριακο στα καταλύματα που έχει η περιοχή αλλά και η κοινότητα, θα μπορούν επίσης να περιδιαβάσουν στα όμορφα σοκάκια του χωριού, να απολαύσουν γεύσεις και φρέσκο αέρα και κυρίως να φάνε όσα κεράσια επιθυμεί η ψυχή τους, ενισχύοντας και το έργο των παραγωγών και πωλητών.

Η γιορτή προσφέρει μάλιστα την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν το όμορφο χωριό, να απολαύσουν από κοντά τα αξιοθέατα και τις ομορφιές όλης της γύρω περιοχής και τα κοντινά χωριουδάκια.

Μεγάλης σημασίας εκκλησιαστικής και όχι μόνο είναι ο Ναός του Τιμίου Σταυρού του Αγιασμάτι που δέχεται δεκάδες χιλιάδες πιστούς ολόχρονα που επιθυμούν να ενημερωθούν για τον ναό και την ιστορία του.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην εκδήλωση θα υπάρχει φαγητό και ποτό (με €20 το άτομο, για κρατήσεις, τηλ.: 99609200 Άντρος Αλωνεύτης).

Keywords
Τυχαία Θέματα