Γλυκά Νερά: Σήμερα κρίνεται το μέλλον της μικρής Λυδίας

Η ώρα της απόφασης για τη μικρή Λυδία, την 11 μηνών κόρη της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, έχει φτάσει.

Σήμερα Πέμπτη 24/6 συνεδριάζει η εισαγγελία ανηλίκων για να αποφασίσει για το που θα δοθεί προσωρινά η επιμέλεια του παιδιού. Η οριστική απόφαση θα παρθεί στο δικαστήριο.

Η οικογένεια της άτυχης μητέρας θα διεκδικήσει την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής, όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους, Θανάσης Χαρμάνης σε εκπομπή σε ελλαδικό ΜΜΕ

Από την πλευρά του, ο 33χρονος πιλότος, που κρατείται στην

6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, έχει εκφράσει ήδη το αίτημά του να είναι δίπλα στο παιδί του.

Αυτό άλλωστε έχει ήδη δηλώσει πριν απολογηθεί στον ανακριτή. Το πρωί του Σαββάτου φέρεται να ξύπνησε και να ανέφερε χαρακτηριστικά: «άντε να τελειώνουμε να μπούμε φυλακή να ασχοληθώ με το παιδί και την ανατροφή του από δω και πέρα».

Και οι δύο πλευρές έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να γίνει το καλύτερο για το παιδί.

«Το παιδί δεν θα μεγαλώσει με την οικογένεια του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου»

«Δεν διανοούμαι ότι το παιδί θα μεγαλώσει με την οικογένεια του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου». Αυτό παραδέχτηκε σε ελλαδικό ΜΜΕ, η μητέρα της Καρολάιν σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Χρύσα Φώσκολου.

Η οικογένεια της Καρολάιν θα επιμείνει στο να πάρει την ενός έτους Λυδία στην Αλόννησο, ενώ θα έχει την πλήρη στήριξη και των κατοίκων του νησιού.

Αφαιρείται η γονική μέριμνα και το δικαίωμα επικοινωνίας του πιλότου με το παιδί του

Στο ζήτημα αναφέρθηκε μιλώντας στο Open TV, ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Αγαπηνός. «Θα υπάρξουν αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων οι οποίες κρίνω στο παρόν χρονικό σημείο θα αποφανθούν για την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πατέρα. Έτσι, δεν θα τίθεται θέμα καμίας ευνοϊκής μεταχείρισης, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει γονεϊκά καθήκοντα. Υπό τις συνθήκες αυτές θεωρώ δεδομένο με βάση αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και την ομολογία του δράστη και τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος ότι η γονική μέριμνα θα αφαιρεθεί από τον πατέρα και κάθε μορφής επικοινωνία ανάμεσα στο παιδί και στον πατέρα», είπε ο κ. Αγαπηνός.

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο δράστης θα μπορούσε να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού είπε: «Το δικαιακό μας σύστημα επιτρέπει να διεκδικήσεις ό,τι θέλεις. Οι πιθανότητες μίας τέτοιας δικαίωσης είναι μηδενικές. Το λέω αυτό γιατί θα υπάρχει μία περίοδος αρκετών ετών που δεν θα έχει το δικαίωμα καν να δει το παιδί. Μιλάμε για απαγόρευση πλήρως επικοινωνίας. Από εκεί και πέρα όταν το παιδί είναι σε μία ηλικία 15-16 ετών, όπως αντιλαμβάνεστε σε ένα μεγάλο βαθμό, αποφασίζει μόνο του».

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν είναι πιθανό να αναγνωριστούν ελαφρυντικά ο κ. Αγαπηνός τόνισε ότι είναι διαφορετικά τα πράγματα μεταξύ του πρωτοβάθμιου και του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. «Ερευνούμε και το πως έχει ζήσει κάποιος μέχρι να τελέσει ένα έγκλημα, τυπικά έχει τις προϋποθέσεις για να του αναγνωριστεί η ελαφρυντική αυτή περίσταση. Έχει λευκό ποινικό μητρώο, έχει τις προϋποθέσεις του νόμου για να του αναγνωριστεί. Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν θα του αναγνωριστεί, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό. Στον δεύτερο βαθμό που γίνεται μία δίκη αποστασιοποιημένη χρονικά και από το ίδιο το γεγονός και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα πράγματα αλλάζουν πολλές φορές».

Διαβάστε επίσης: Δημοσιογράφος περιγράφει στο SigmaLive τις αντιδράσεις του πιλότου στη δίκη

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Keywords
Τυχαία Θέματα