ΓΝ Αμμοχώστου: 32 ετών ο νεότερος ασθενής-«Σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες»

Στα 62 έτη ανήλθε το όριο ηλικίας των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, με τον νεαρότερο ασθενή να είναι ηλικίας 32 χρονών, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Ιατρική Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι "σήμερα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται 68 ασθενείς, εκ των οποίων οι 6 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση ενώ 17 πρόσωπα είναι κλινήρη. Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden,  στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 110 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «το όριο ηλικίας των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Αναφοράς ανέρχεται στα 62 έτη, με τον μικρότερο ασθενή να είναι ηλικίας 32 ετών και τον μεγαλύτερο 91. Τις τελευταίες μέρες έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση με τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, ενώ με τη μείωση των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στην κοινότητα, διαφαίνεται ότι θα υπάρχει μείωση και στον αριθμό των ασθενών, που ενδεχομένως να χρειαστούν νοσηλεία».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό που συνεχίζεται και εντατικοποιείται τις τελευταίες μέρες με την προσθήκη νέων Εμβολιαστικών Κέντρων και την αύξηση των ωρών λειτουργίας τους, η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «αυτό ανακουφίζει όλους, αφού θέλουμε να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Κύπρου γρήγορα, φτάνοντας έτσι στο στόχο μας που είναι η ανοσία της αγέλης».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «ανευθυνότητα» την ενέργεια ατόμων που έχουν συμπτώματα κορωνοϊού, ενδεχομένως να νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία, αλλά δεν δηλώνουν τις στενές επαφές τους, σημειώνοντας πως «με τον τρόπο αυτό διασπείρεται ο ιός και ενδεχομένως να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή συνανθρώπων μας, που είτε δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν, είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν άλλα προβλήματα υγείας».

Κληθείσα να αναφέρει τι θα πρέπει να προσέξει ο κόσμος αυτές τις μέρες του Πάσχα, η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «τα μέτρα θα πρέπει να παραμείνουν αυστηρά καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών αλλά και αργότερα». Συγκεκριμένα, είπε, σε συνεστιάσεις, τουλάχιστον στο Πασχαλινό τραπέζι όπου μπορούν να καθίσουν μέχρι δέκα άτομα, οι χώροι πρέπει να αερίζονται καλά, να φορούν τις μάσκες τους και  να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις, για την ασφάλεια όχι μόνο των ιδίων αλλά και των συγγενών τους με τα οποία θα περάσουν μαζί κάποιες ώρες.

Σημείωσε ακόμα πως «σε περίπτωση που ένα άτομο αντιληφθεί πως έχει συμπτώματα κορωνοϊού, τότε θα πρέπει να παραμείνει περιορισμένο στο σπίτι και να επικοινωνήσει με τον προσωπικό του γιατρό. Σε περίπτωση που νοιώθει ότι τα συμπτώματα που έχει, είναι συμβατά με τη νόσο, τότε λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, πρέπει να μεταβεί για τη διενέργεια rapit test ή PCR, ενώ εάν παρουσιάσει έντονα συμπτώματα, ο προσωπικός του γιατρός πρέπει άμεσα να επικοινωνήσει με Νοσοκομείο προκειμένου να γίνει έγκαιρη εισαγωγή».

Η Αμαλία Χατζηγιάννη στις δηλώσεις της αναφέρθηκε και στο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και άλλο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου «που βρίσκεται από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, στην πρώτη γραμμή» και είπε πως «μας κάνουν καθημερινά περήφανους για τον αλτρουισμό και τον ζήλο που επιδεικνύουν και η κοινωνία τους ευγνωμονεί. Μακάρι με την Ανάσταση του Κυρίου να βγούμε νικητές από την πανδημία, να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας αλλά και στις όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας, που στερηθήκαμε όλοι τους τελευταίους 15 περίπου μήνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα