Η ΑΕΛ για το 16ο και η Ανόρθωση για το πρώτο κύπελλο

 Την Κυριακή (14/02) θα κριθεί ο πρώτος τίτλος στην καλαθόσφαιρα, καθώς θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος Τελικός Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών, με διεκδικήτριες την Asbis ΑΕΛ και την Ανόρθωση.  

Ο 34ος τελικός θα διεξαχθεί στην «Απόλλων Αρένα» και θα αρχίσει στις 16:00, με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το ΡΙΚ 2 και το ΡΙΚ HD.

Από

τη μια η πολυνίκης του θεσμού ΑΕΛ κι από την άλλη η Ανόρθωση στην παρθενική της εμφάνιση στον τελικό της διοργάνωσης.

Θέλει τον 16ο η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ θα λάβει μέρος στον τελικό για 18η φορά στην ιστορία της. Από αυτές τις συμμετοχές, στις 15 κατάφερε να φύγει νικήτρια από το γήπεδο, βάζοντας το τρόπαιο στην τροπαιοθήκη της. Η ομάδα της Λεμεσού είναι και η κάτοχος του τίτλου, αφού κέρδισε στον περσινό τελικό τον Κεραυνό. Έτσι, φέτος θα διεκδικήσει το δεύτερο σερί Κύπελλο ΟΠΑΠ Γυναικών. Με τα 15 τρόπαια οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, με τον Κεραυνό να ακολουθεί με 11 κατακτήσεις.

Πρώτη με τρόπαιο

Η Ανόρθωση, στο δεύτερο χρόνο ζωής του τμήματος, έφθασε για πρώτη φορά στον τελικό και διεκδικεί τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της. Η ομάδα της Αμμοχώστου θα επιδιώξει να συνοδεύσει την παρθενική της συμμετοχή με την κατάκτηση του τροπαίου και να γίνει η έκτη ομάδα που θα βάλει το όνομά της στον πίνακα με τις κατακτήσεις.  Πέραν των ΑΕΛ και Κεραυνού, το Κύπελλο ΟΠΑΠ Γυναικών πήραν, επίσης, η Ολυμπιάδα (4), ΕΝΑΔ (2) και Αχιλλέας Καϊμακλίου (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΛ, 16ο, Ανόρθωση,ael, 16o, anorthosi