Η Αλγερία θα προμηθεύσει άμεσα τα απαραίτητα καύσιμα στον Λίβανο, ώστε να μπορ

Η Αλγερία θα προμηθεύσει άμεσα τα απαραίτητα καύσιμα στον Λίβανο, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως αναφέρθηκε σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο της Αλγερίας, σκοπός είναι να μπορέσει ο Λίβανος να παράσχει ηλεκτρική ενέργεια σε ολόκληρη τη χώρα.

Εχθές, η εταιρεία παροχής ηλεκτρισμού του Λιβάνου ανακοίνωσε διακοπή ρεύματος

σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβάνοντας και το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Βηρυτού, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του πρακτορείου Anadolu.

Η εταιρεία ανέφερε ότι εκτός λειτουργίας τέθηκε το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Ζαχράνι, «αφού εξαντλήθηκαν όλα τα πιθανά προληπτικά μέτρα για την παράταση της παραγωγής ενέργειας», όπως διευκρίνισε στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία προσθεσε, ακόμα, ότι  η παροχή ρεύματος θα συνεχιστεί σταδιακά μόλις εξασφαλιστούν νέες προμήθειες καυσίμων, είτε μέσω συμφωνίας ανταλλαγής με το Ιράκ είτε μέσω άλλων πηγών.

Σημειώνεται ότι ο Λίβανος δεν είχε ολοήμερη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τη δεκαετία του 1990 και η εκταμίευση ποσών προς την κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας του Λιβάνου για την κάλυψη χρόνιων ζημιών της, συνέβαλαν κατά δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στο τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ  

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλγερία, Λίβανο,algeria, livano