Η άλλη όψη του Παύλου Μυλωνά

Στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Σημερινή" ο βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Παύλος Μυλωνάς μιλάει για τη ζωή του.

Η αγάπη για τη δημοσιογραφία, ο δρόμος της πολιτικής, ο στόχος της απελευθέρωσης της κατεχόμενης πατρίδας και η ανάγκη για ταπείνωση από έναν άνθρωπο που δηλώνει Αριστερός. "Η δημοσιογραφία είναι σαν τον έρωτα: παθιάζεσαι με κάτι προς στιγμήν και μετά περνάς στην αγάπη", λέει. Όσον αφορά στο εθνικό ζήτημα, εκφράζει την άποψη ότι "αν είσαι παθιασμένος με την Κύπρο, τότε είσαι και στρατευμένος πολίτης,

δημοσιογράφος ή βουλευτής".

"Ο στόχος μου είναι πάντα πολιτικός και ήταν τέτοιος από τότε που μπήκα στη δημοσιογραφία. Ελάχιστοι πλέον θυμούνται ή σκέφτονται ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία. Οι περισσότεροι ξεχνούν ότι το 1/3 του πληθυσμού έχασαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους, ότι απέκτησαν μεγάλη αξία οι περιουσίες των υπολοίπων, ότι τους πέταξαν στα τσαντίρια και μετά σε κάτι εργατικές κατοικίες απαράδεκτης διαβίωσης παίρνοντας κάτι λίγα χρήματα. Ήταν μια κοροϊδία σε βάρος των προσφύγων. Είμαι πρόσφυγας, Κερυνιώτης, κι επομένως για μένα αυτά είναι τα στοιχήματα", αναφέρει.

Σχετικά με το γιατί άφησε τη δημοσιογραφία για την ενεργό πολιτική, ισχυρίζεται ότι πίστεψε πως, "έπειτα από 24 χρόνια ως μάχιμος δημοσιογράφος και όχι δημοσιογράφος της γραβάτας, η Βουλή θα ήταν μια καλύτερη διαδικασία για μένα. Αν είσαι παθιασμένος με την Κύπρο, τότε είσαι και στρατευμένος πολίτης, δημοσιογράφος ή βουλευτής. Πιστεύω ότι στην Κύπρο είναι ανάγκη να είμαστε στρατευμένοι γιατί έχουμε ακόμα κατοχή και υπάρχουν πολλές κοινωνικές αδικίες. Νομίζω και ελπίζω να το επιβεβαιώσω στην πορεία, ότι μπορώ να προσφέρω ακόμα και ως βουλευτής. Οι στόχοι μου είναι οι εξής: να διατηρήσουμε την ανάγκη μας να παραμείνουμε Έλληνες σε αυτόν τον τόπο, να βρούμε έναν «πραγματικά» έντιμο συμβιβασμό και όχι απλά έναν συμβιβασμό παράδοσης και βεβαίως να αποκατασταθεί κάθε κοινωνική αδικία που έχει επέλθει στο νησί από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Διαβάστε περισσότερα με την κυριακάτικη Σημερινή.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα