Η απάντηση του Κινήματος "Αλληλεγγύη" για τις αποχωρήσεις

Λόγο για «παραπλανητικά λίστα» η οποία διέρρευσε και αφορά σε αποχώρηση στελεχών της «Αλληλεγγύης» κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του Κινήματος.

Όπως αναφέρει, μετά από περαιτέρω έρευνα που έχει διερευνήσει στην περιβόητη λίστα «διαφωνούντων», διαπίστωσαν νέα παραπλανητικά στοιχεία σημειώνοντας τα εξής:

- Σχεδόν ένας στους τρεις από τους 126, (τουλάχιστον 34) είναι μέλη του ΔΗΣΥ.

- Από τα 126 άτομα που αναφέρονται στη περιβόητη λίστα, μόνο 21 άτομα συμμετείχαν στο εκλογικό μας συνέδριο και ψήφισαν για την εκλογή

κεντρικής ηγεσίας της Αλληλεγγύης. Άρα μόνο 21 εξ’ αυτών συμμετείχαν στην ύψιστη κομματική διεργασία του Κινήματος την περασμένη άνοιξη, δηλαδή πολύ πριν την απόφαση του Κινήματος για υποστήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου στις Προεδρικές Εκλογές.

- Αρκετοί εξ’ αυτών που συμπεριλήφθηκαν στην περιβόητη λίστα, μας έχουν δηλώσει προφορικώς ή και γραπτώς ότι τα ονόματα τους συμπεριλήφθηκαν στη λίστα χωρίς τη συγκατάθεση τους, και διαφωνούν με το περιεχόμενο της εν λόγω ανακοίνωσης. Κάποιοι μάλιστα προτίθενται να κινηθούν νομικά εναντίον των δημιουργών της λίστας που έφερε το όνομα τους αλλά όχι την υπογραφή τους.

- Η απόφαση για υποστήριξη Νικόλα Παπαδόπουλου, ελήφθη από το Κεντρικό Συμβούλιο του Κινήματος στις 7 Μάϊου όπως προβλέπει το καταστατικό, και από το σύνολο των 112 συμμετεχόντων, οι 9 που διαφώνησαν (4 κατά, 5 αποχές), δεν το έπραξαν διότι ήθελαν υποστήριξη Νίκου Αναστασιάδη, αλλά διότι προέκριναν την υποψηφιότητα της Ελένης Θεοχάρους. Ας διερωτηθεί ο κάθε πολίτης γιατί η αντίδραση αυτή ήρθε 6 μήνες μετά την απόφαση στήριξης Νικόλα Παπαδόπουλου.

«Τέτοιου είδους ενέργειες ενδυναμώνουν την πίστη μας, και αυτό φαίνεται από την αγανάκτηση του κόσμου μας σε αυτή την προβοκατόρικη ενέργεια, ότι ο ρόλος της Αλληλεγγύης σε αυτές τις εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικός και συμβάλλει τα μέγιστα στην επερχόμενη νίκη του Νικόλα Παπαδόπουλου. Για εμάς το θέμα θεωρείται λήξαν», αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα