Η χώρα που αναδείχθηκε ως η πιο όμορφη του κόσμου

Η ομορφότερη χώρα του κόσμου σύμφωνα με ψηφοφορία του Rough Guides είναι η Νέα Ζηλανδία. 

Η διάσημη ιστοσελίδα ταξιδιωτικών εμπειριών Rough Guides δημοσίευσε πρόσφατα μια λίστα με τις 20 πιο όμορφες χώρες του κόσμου, όπως ψηφίστηκαν από αναγνώστες της και ταξιδιώτες απ΄ όλο τον κόσμο. Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Νέα Ζηλανδία, μια χώρα γνωστή για τη γεωγραφική της

απομόνωση, με ανέγγιχτη φύση, παρθένα μέρη και τοπία απίστευτης ομορφιάς.

Η γη του «μακριού, λευκού σύννεφου» Aotearoa, όπως είναι το όνομά της στη γλώσσα των ιθαγενών Μαορί, είναι παράδεισος για φυσιολάτρες ταξιδιώτες. Η Νέα Ζηλανδία, που αποτελείται από δύο βασικά νησιά (Βόρειο και Νότιο Νησί) και έναν αριθμό μικρότερων νησιών, μπορεί να υπερηφανεύεται για την ποικιλομορφία των τοπίων της. Επίσης, η χώρα είναι γνωστή για το γεγονός ότι έχει περισσότερα πρόβατα από ανθρώπους!

Καταπράσινα δάση, παγετώνες, λίμνες, ποτάμια και φιόρδ, χρυσαφένιες παραλίες, παρθένα νησάκια και συναρπαστικές δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, καγιάκ, σέρφινγκ και bungee jumping περιμένουν τους ταξιδιώτες στη Νέα Ζηλανδία.

Οι 20 πιο όμορφες χώρες του κόσμου

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία, ενώ ο Καναδάς, η Ελβετία και η Γαλλία συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Η Ελλάδα μπήκε στο top 10 και συγκεκριμένα βρέθηκε στην 9η θέση, πάνω από τη Νότια Αφρική. Δείτε ολόκληρη τη λίστα του Rough Guides και ξεκινήστε να προγραμματίζετε το επόμενο ταξίδι σας:

1. Νέα Ζηλανδία

2. Ιταλία

3. Καναδάς

3. Καναδάς

5. Γαλλία

6. Ηνωμένο Βασίλειο

7. Νορβηγία

8. Αυστραλία

9. Ελλάδα

10. Νότια Αφρική

11. ΗΠΑ

12. Χιλή

13. Ισλανδία

14. Αργεντινή

15. Κροατία

16. Ινδία

17. Ινδονησία

18. Πορτογαλία

19. Σλοβενία

20. Ιαπωνία

Keywords
Τυχαία Θέματα