Η δράση της παγκύπριας ομάδας εθελοντών «Cyprus Helpers Covid-19» (ΦΩΤΟ)

Η ομάδα «Cyprus Helpers Covid-19» δημιουργήθηκε στις 21 Μαρτίου, αμέσως μετά την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κύπρο. Όπως ανέφερε τότε το «SigmaLive», η ομάδα δημιουργήθηκε από εθελοντές που ήθελαν να βοηθήσουν αυτούς που είχαν περισσότερη ανάγκη. 

Σε λιγότερες από τρεις βδομάδες, 2.300 εθελοντές από όλη την Κύπρο εντάχθηκαν στην ομάδα που δημιουργήθηκε στο Facebook. Η ομάδα αποτελείται

από πολλούς Βρετανούς, μόνιμους κάτοικους στην πατρίδα μας, αλλά και Κύπριους και άτομα από άλλες χώρες.

«Στο τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τη δημιουργία μας έχουμε συνεργαστεί με κέντρα που ετοιμάζουν μαγειρεμένο φαγητό και πακέτα τροφίμων για εμάς και για άλλους, με οργανισμούς και επιχειρήσεις που μας παρέχουν προμήθειες και άλλες υπηρεσίες στήριξης», αναφέρει στο «SigmaLive» ο κ. Derek Holt, ένας εκ των ιδρυτών την ομάδας. 

«Πρόσφατα έχουμε αρχίσει να συνεργαζόμαστε με τοπικούς δήμους για να τους βοηθήσουμε να ανταποκριθούν στα αιτήματα που και οι ίδιοι δέχονται», είπε ο κ. Χολτ. Μέχρι σήμερα, μαζί με τους συνεργάτες και φίλους τους, όπως το Frienship Circle, το Chalkies Kitchen, Frydays και Magic Bowl, η ομάδα ετοίμαστε και παρέδωσε περίπου 13,500 γεύματα και πακέτα τροφίμων παγκυπρίως. 

Ως εθελοντική ομάδα, η «Cyprus Helpers Covid-19» ζητά τρόφιμα και δωρεές προμηθειών οι οποίες μπορούν να παραδοθούν στα σημεία συλλογής που αναφέρονται στην σελίδα της στο Facebook. Έχουν επίσης εισαγάγει μια νέα πρωτοβουλία όπου κάποιος μπορεί να δωρήσει τους βαθμούς που έχει συλλέξει σε υπεραγορές σε ένα κεντρικό αριθμό. Με αυτούς τους βαθμούς οι εθελοντές αγοράζουν φαγητό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για αυτούς που τα χρειάζονται περισσότερο. 

Οι εθελοντές μαζεύουν τις εισφορές, κάνουν τις διανομές, συσκευάζουν τα τρόφιμα και μερικοί κατασκευάζουν μάσκες. 

Όπως ανέφερε ο Ντέρεκ Χολτ, «αυτό που είναι τόσο εμψυχωτικό και κάνει την όλη προσπάθεια να αξίζει είναι τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων όταν παίρνουν την βοήθειά και το ζεστό συναίσθημα που νιώθει ο καθένας στην ομάδα όταν λαμβάνουμε τα υπέροχα μηνύματα με τα ευχαριστώ.» 

Για παράδειγμα, μια φορά έλαβαν ένα επείγον αίτημα για παραλαβή κάποιου φαρμάκου για ένα ηλικιωμένο άτομο που το είχε ανάγκη. Σε μερικά λεπτά, ένας εθελοντής ταχυμεταφορέας με μοτοσυκλέτα στάληκε να για να το μεταφέρει. 

Το σχόλιο ενός συγγενή ήταν: «Η μόλυνση του μπαμπά είχε εξουδετερωθεί ακριβώς λόγω αυτής της σελίδας και της άμεσης βοήθειας που λάβαμε. Αποτράπηκε η μόλυνση από το να φτάσει στον εγκέφαλό του. Αν δεν είχε λάβει το φάρμακο εγκαίρως, είμαι σίγουρος θα κατέληγε στο νοσοκομείο αποπροσανατολισμένος, συγχυσμένος και, χειρότερο απ' όλα, μόνος. Αυτή η μικρή βοήθεια έκανε τόσα πολλά. Εξοικονόμησε χιλιάδες ευρώ, ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο και τον χρόνο γιατρών και νοσοκόμων. Αυτό του έδωσε τη ζωή. Ευχαριστώ και πάλι για την άμεση ανταπόκρισή σας.»

Ένα άλλο πρόσφατο αίτημα ήταν η παροχή τηλεφώνου σε κάποιον που το χρειαζόταν, μαζί με άλλα απαραίτητα είδη, σε ασθενή ο οποίος μεταφέρθηκε μόνος από το Νοσοκομείο Πάφου στο Νοσοκομείου Λεμεσού. 

Η σύζυγος του ασθενούς έγραψε: «Ευχαριστώ πολύ Ντέρεκ, αυτό που κάνεις είναι καταπληκτικό. Το δέμα παραδόθηκε στον σύζυγό μου στο νοσοκομείο. Ευχαριστώ Μάρτιν, ήσουν εκεί πολύ γρήγορα. Μιλήσαμε με τον σύζυγό μου, όλα είναι καλά, είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να έχουμε και πάλι επαφή. Ευχαριστώ όλους σε αυτή την υπέροχη ομάδα.» 

Κλείνοντας, η «Cyprus Helpers Covid-19» καλεί όσους χρειάζονται βοήθεια ή όσους εθελοντές θέλουν να βοηθήσουν, να ενταχθούν στην ομάδα στο Facebook και να επικοινωνήσουν, μέσω προσωπικού μηνύματος, με τους διαχειριστές αναφέροντας τι βοήθεια χρειάζονται ή πώς μπορούν να βοηθήσουν. 

«Μόνο δουλεύοντας μαζί μπορούμε να μειώσουμε τον αντίκτυπο αυτής της πανδημίας. Είμαι περήφανος για την ανταπόκριση και τη γενναιοδωρία που βλέπω από τον λαό της Κύπρου», κατέληξε ο κ. Χολτ. 

Διαβάστε επίσης: 

Διυπηρεσιακή συνεργασία κατά του κορωνοϊού και ο «διαχειριστής-κλειδί» (ΦΩΤΟ)

Γάτοι και σκύλοι «σπάνε» την καραντίνα και πάνε Αγγλία (ΦΩΤΟ &VIDEO)

 

Παγκύπρια ομάδα αλληλεγγύης για τον κορωνοϊό - Όλες οι πληροφορίες (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα