Η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει 15 εκατ. ευρώ!

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και όπως είναι λογικό προσφέρει τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση στις ομάδες που συμμετέχουν.

Η νέα σεζόν του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρει τις ομάδες που θα συμμετέχουν κατά πολύ πλουσιότερες, με την UEFA να ανακοινώνει τα ποσά που μπορεί να πάρει μια ομάδα από τους ομίλους μέχρι τον τελικό. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης της ευρωπαϊκής

ομοσπονδίας, από το συνολικό ποσό των 2,04 δισ. ευρώ θα αφαιρεθούν 523 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για τις οργανωτικές δαπάνες και τις πληρωμές αλληλεγγύης.

Τα υπόλοιπα θα δοθούν στις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους και θα πάρουν από 15,25 εκατομμύρια ευρώ η κάθε μία.Για κάθε νίκη που κάνουν οι ομάδες θα λαμβάνουν 2,75 εκατομμύρια ευρώ και 900 χιλιάδες για κάθε ισοπαλία. Οι ομάδες που θα φτάσουν στους 16 θα πάρουν   από 9,5 εκατ. ευρώ,ενώ στα προημιτελικά θα πάρουν 10,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τέσσερις που θα φτάσουν στα ημιτελικά θα παίρνουν από 12 εκατ. ευρώ έκαστος και από 15 εκατ. ευρώ οι δύο που θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό. Η νικήτρια ομάδα θα πάρει και ένα μπόνους 4 εκατομμύρια ευρώ ακόμη. 

Όσον αφορά το μάρκετ πουλ, θα είναι στα 292 εκατ. ευρώ και θα μοιραστεί ανάλογα με τα χρήματα που αξιώνει κάθε χώρα για τα τηλεοπτικά της. 

Φυσικά, και τα ποσά που ανακοινώθηκαν ενδιαφέρουν τον ΑΠΟΕΛ,καθώς σε περίπτωση που εισέλθει στους ομίλους  εκτός από πρεστίζ θα πάρει και αρκετά χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα