Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα,εκτιμούν οι θεσμοί

Την επίσημη εκτίμηση των θεσμών για το αν και κατά ποσό έχουν εκπληρωθεί από την Ελλάδα τα 15 προαπαιτούμενα, ώστε το Eurogroup να προχωρήσει στην εκταμίευση των 2,8 δισ., εξέφρασε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του σώματος ο Πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ. "Ακούω κάποιες θετικές εκτιμήσεις, αλλά πρέπει να το ακούσω και επίσημα από τους θεσμούς", σημείωσε.

Σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ,

ο πρόεδρος του Eurogroup, κληθείς από το ΚΥΠΕ να αποσαφηνίσει τις συζητήσεις που έγιναν στην Ουάσιγκτον, εξήγησε ότι "η συμφωνία μας είναι πως το ΔΝΤ θα μπει στο ελληνικό πρόγραμμα και χρηματοδοτικά". Τόνισε μάλιστα πως "διακινήθηκαν διάφορα σενάρια για το ότι θα μπορούσε να μην μπει με χρήματα, αλλά τα έχει διαψεύσει το ίδιο. Δεν καταλαβαίνω πώς ξεκίνησαν, πραγματικά. Ίσως να ξεκίνησαν από το γεγονός ότι το Ταμείο εξετάζει να φτιάξει ένα νέο εργαλείο βοήθειας προς τα μέλη του, όμως αυτό δεν έχει σχέση με την Ελλάδα, δεν φτιάχνεται για την Ελλάδα".

Τέλος, σε σχέση με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δήλωσε ότι "είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μέτρα, όπως προβλέπει η απόφαση του Μαΐου, το ΔΝΤ κάνει τους δικούς του υπολογισμούς, ελπίζω ότι στο τέλος θα εισέλθει στο πρόγραμμα κανονικά". "Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για το χρέος, δεν ανοίγει αυτή η συζήτηση κάθε μήνα", κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα