Η Ένωση Δήμων Κύπρου για συμμετοχή Ευρωπαίων πολιτών στην τοπική ζωή

Η Ένωση Δήμων Κύπρου σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, τους Δήμους Λεμεσού και Μέσα Γειτονιάς και το Διαπολιτισμικό Συμβούλιο Λεμεσού διοργάνωσε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου διαδικτυακές συζητήσεις ενημέρωσης και διαβούλευσης για ενίσχυση της συμμετοχής στην τοπική ζωή των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο.



Οι εκδηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος «Envision” που υλοποιεί η Ένωση Δήμων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι συζητήσεις

προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αφενός αιρετών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και δημοτικών λειτουργών και αφετέρου εκπροσώπων συνδέσμων Ευρωπαίων πολιτών. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις εμπειρίες τους  για τις συνθήκες διαβίωσης των Ευρωπαίων πολιτών  στην τοπική κοινωνία της Κύπρου και να θέσουν ζητήματα που θεωρούν ως προτεραιότητα για να επιτευχθεί αποτελεσματική ένταξη και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή.

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι συνδέσμων Ευρωπαίων πολιτών υποστήριξαν μεταξύ άλλων την ανάπτυξη συνθηκών καταπολέμησης των διακρίσεων και σχέσεων επικοινωνίας με τους συνδέσμους, τα σχολεία και την εκκλησία. Εισηγήθηκαν επίσης την αξιοποίηση από τους δήμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εφημερίδων ή ενημερωτικών εντύπων που εκδίδουν οι σύνδεσμοι.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ENVISION,  η Ένωση Δήμων θα καταθέσει εισηγήσεις ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχικότητα τους ενόψει των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι προγραμματισμένες να γίνουν στην Κύπρο τον Δεκέμβριο του 2021.

Διαβάστε ακόμη:

Υπ. Γεωργίας: Προχωρά η διαδικασία για δημιουργία Πράσινου Σημείου στο Αυγόρου

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα