«Η φετινή χρονιά αφετηρία να πάρει η τεχνική εκπαίδευση τη θέση που αξίζει»

Η φετινή χρονιά θα αποτελέσει αφετηρία για να πάρει η τεχνική εκπαίδευση τη θέση που της αξίζει, επεσήμανε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου. 

Ερωτηθείς για την πρώτη μέρα επιστροφής των μαθητών στις σχολικές μονάδες, ο κ. Λυσάνδρου είπε ότι σήμερα είχαμε την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο «και θέλουμε να τους ευχηθούμε να έχουν μια χαρούμενη και παραγωγική χρονιά».

«Οι μαθητές σήμερα έμαθαν τα τμήματά τους, γνώρισαν τον υπεύθυνο του τμήματος τους και τους  δόθηκε πρόγραμμα και βιβλία.

Όσον αφορά τους συνάδελφους, καλωσόρισαν τους μαθητές και φρόντισαν όλοι  να νιώθουν το σχολείο σαν το δεύτερο σπίτι τους», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ σημείωσε ότι «βέβαια εδώ πρέπει να πούμε ένα πολύ σημαντικό γεγονός και αυτό δεν είναι άλλο από την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, σήμερα το πρωί, στην Γ΄ Τεχνική Λευκωσίας με αφορμή βέβαια την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία».

«Η επιλογή μιας Τεχνικής Σχολής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία σήμερα στέλνει κάποια μηνύματα και αυτό μας ικανοποιεί και το χαιρετίζουμε. Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκτός των άλλων, ανάφερε τρία πολύ σημαντικά πράγματα για μας. Το ένα είναι η λειτουργία Τεχνικού Γυμνασίου, η πρόθεση της Κυβέρνησης για νέα Τεχνική Σχολή στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας και το επίσης πολύ σημαντικό για μας είναι ότι ο επαγγελματικός  προσανατολισμός θα ξεκινά από φέτος στην Στ΄ Τάξη Γυμνασίου», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ είπε ότι «οφείλουμε να δηλώσουμε ότι είναι πολύ ευδιάκριτο πλέον το ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας για την τεχνική εκπαίδευση αφού, και σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, η τεχνική εκπαίδευση σε ένα κράτος διαδραματίζει έναν σπουδαίο ρόλο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
«Η φετινή χρονιά αφετηρία να πάρει η τεχνική εκπαίδευση τη θέση που αξίζει»,