Η Γερμανία διερευνά εκατοντάδες ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Η αστυνομία στη Γερμανία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι διερευνά αρκετές εκατοντάδες ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία στην Ουκρανία, περιλαμβανομένων και πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με φερόμενα αδικήματα.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Welt am Sontag ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας Χόλγκερ Μέντς είπε ότι «μέχρι τώρα έχουμε λάβει τριψήφιο αριθμό στοιχείων».

Η έρευνα

δεν καλύπτει μόνο τους ύποπτους ως δράστες για εγκλήματα πολέμου αλλά επίσης και πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανέφερε.

«Είναι το πιο δύσκολο μέρος της έρευνάς μας, πολύπλοκο έργο», πρόσθεσε. 

Διαβάστε επίσης: Τζόνσον: Το Λονδίνο πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία

«Ο ξεκάθαρος στόχος μας είναι να ταυτοποιήσουμε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για θηριωδίες, να αποδείξουμε τις ενέργειες τους μέσω των ερευνών μας και να τους οδηγήσουμε στην δικαιοσύνη», και στη Γερμανία

Η χώρα εφαρμόζει οικουμενική δικαιοδοσία που επιτρέπει σε μια ξένη χώρα να οδηγήσει στη δικαιοσύνη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία, ανεξάρτητα από το που διαπράχθηκαν. 

Ωστόσο, αυτό «μπορεί να πάρει χρόνο» επειδή οι έρευνες που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία βρίσκονται σε «πολύ αρχικά» στάδια, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανία, Ουκρανία,germania, oukrania