Η καλή σχέση μαθητών – καθηγητών ωφελεί την υγεία των εφήβων

Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν να κάνουν παράλυτα ποντίκια, με  τραύμα στη σπονδυλική στήλη τους, να περπατήσουν  πετυχαίνοντας ξανά την αναγέννηση των κατεστραμμένων νεύρων μέσω της χρησιμοποίησης μίας ειδικά σχεδιασμένης πρωτεΐνης, η οποία παράγεται καθοδηγούμενη στον εγκέφαλο των ζώων με την εισαγωγή των κατάλληλων γενετικών πληροφοριών.

Η νέα θεραπεία των επιστημόνων κατόρθωσε να αναγεννήσει τα νευρικά κύτταρα των παράλυτων τρωκτικών χάρη σε μία πρωτεΐνη.

Οι ερευνητές, ήδη, διερευνούν κατά πόσο η θεραπεία μπορεί

να βελτιωθεί και θα συνεχίσουν τα πειράματα σε μεγαλύτερα ζώα, όπως χοίρους, σκύλους ή μαϊμούδες, πριν δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητά της σε ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη που ανέλυσε στοιχεία για σχεδόν 20.000 μαθητές, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι έφηβοι που έχουν καλές και υποστηρικτικές σχέσεις με τους καθηγητές τους στο σχολείο, διαθέτουν καλύτερη υγεία ως ενήλικες.

Τα στοιχεία που ανέλυσαν οι ερευνητές, ήταν σε βάθος 13 ετών, από την πρώτη Γυμνασίου έως τα πρώτα χρόνια μετά την ενηλικίωση τους.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν τις καλύτερες σχέσεις με τους καθηγητές τους ήταν αυτοί που στα 25 τους είχαν την καλύτερη υγεία, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Ωστόσο, η σχέση με τους συμμαθητές τους είχε μικρότερη επίδραση στην μετέπειτα πορεία τους.

Διαβάστε επίσης: 

ΠΟΥ: Η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων προσφέρει μια ανάπαυλα στην Ευρώπη

Απαγορεύσεις νυχτερινής κυκλοφορίας σε τουλάχιστον 14 κράτη μέλη της ΕΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα