Η κατανάλωση ψαριού μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων ψαριού την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, σύμφωνα με νέα έρευνα την οποία επικαλείται η Independent.  Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Διεθνές Γραφείο Έρευνας για τον Καρκίνο, εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 476.160 ατόμων.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι έτρωγαν πάνω από 350 γραμμάρια ψάρι την εβδομάδα είχαν 12% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του

εντέρου, συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν λιγότερο.

Την ίδια ώρα, νέα ινδική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται -κυρίως- αερογενώς μέσω σωματιδίων που εισπνέονται, όμως και οι μολυσμένες επιφάνειες παίζουν ρόλο στη μετάδοση.

Σύμφωνα με την έρευνα όσο πιο πορώδης είναι μία επιφάνεια, πάνω στην οποία πέφτουν και μένουν για ένα διάστημα τα σταγονίδια του κορωνοϊού, τόσο λιγότερο χρόνο αυτά θα επιβιώσουν και έτσι θα μειωθεί η πιθανότητα μόλυνσης των ανθρώπων.

Οι ερευνητές του Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Βομβάης, βρήκαν ότι ο κορωνοϊός μπορεί να ζήσει έως επτά ημέρες σε ανοξείδωτο χάλυβα, έως τέσσερις ημέρες σε γυάλινη επιφάνεια, έως δύο ημέρες σε ύφασμα και έως μόνο τρεις ώρες σε χαρτί.  

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το νέο Διάταγμα του Υπ. Υγείας για την παράταση των μέτρων

Δρ. Βωνιάτης: Ο τρόπος για να απαλλαγούμε από την πανδημία και τα μέτρα (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα