Η Κολομβία απαγόρευσε τις ταυρομαχίες -Tα επτά κράτη που ακόμα τις επιτρέπουν

Η Κολομβία ενέκρινε νομοσχέδιο που απαγορεύει τις ταυρομαχίες, σηματοδοτώντας μια σημαντική νίκη για τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έναντι των υποστηρικτών που υποστήριζαν το άθλημα στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Σύμφωνα με το CNN, την Τρίτη, 93 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης των ταυρομαχιών – με μόνο δύο κατά – στέλνοντας το νομοσχέδιο στον Πρόεδρο Γκουστάβο Πέτρο για τελική έγκριση.

Ο Πέτρο, ο πρώτος αριστερός πρόεδρος της χώρας, γιόρτασε τη νίκη στο Χ, γράφοντας: «Συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν

ότι ο θάνατος δεν θα είναι πλέον σόου».

Μετά την υπογραφή του νόμου, θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος τριών ετών για να βοηθηθούν οι οικογένειες ανάλογα με το άθλημα να βρουν νέες πηγές εισοδήματος.

Η Κολομβία είναι μία από τις μόλις οκτώ χώρες όπου γίνονται ακόμη ταυρομαχίες.

Οι υπόλοιπες είναι η Γαλλία, η Πορτογαλία, το Μεξικό, ο Ισημερινός, το Περού, η Ισπανία και η Βενεζουέλα, όπου το αμφιλεγόμενο άθλημα εξακολουθεί να συγκεντρώνει κοινό αλλά και σθεναρή αντίθεση.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, οι ταύροι παιδεύονται με δόρατα και πολύχρωμες κάπες μέσα σε μια αρένα πριν μαχαιρωθούν και σκοτωθούν μπροστά στα πλήθη που ζητωκραυγάζουν.

Στην Κολομβία, οι οπαδοί υποστηρίζουν ότι είναι μια μορφή «τέχνης» και μια σημαντική πηγή εισοδήματος για τους εκτροφείς ταύρων, καθώς και για πλανόδιους πωλητές που φωνάζουν για εμπόριο έξω από τις αρένες.

Ωστόσο, οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν από καιρό καταδικάσει το άθλημα ως αιματηρό και βάρβαρο, επειδή υποβάλλει τα ζώα σε έναν αργό και οδυνηρό θάνατο.

«Δίνουμε προτεραιότητα στην ευημερία και την υπεράσπιση όλων των ζώων», δήλωσε ο βουλευτής Αλεχάντρο Γκαρσία, ένας από τους υποστηρικτές της απαγόρευσης, στην Βουλή των Αντιπροσώπων της Κολομβίας λίγο μετά την ψήφιση. «Σε όλο τον κόσμο, λέμε ότι η Κολομβία βρίσκεται σε μια διαδικασία πολιτισμικού μετασχηματισμού, όπου όλα τα όντα διατηρούν την αξιοπρέπεια».

«Δεν πιστεύουμε ότι μια έκφραση βασανιστηρίων και βαρβαρότητας μπορεί να θεωρηθεί πολιτισμός», δήλωσε ο νομοθέτης Χουάν Κάρλος Λοσάντα.

Άλλες χώρες στη Νότια Αμερική που έχουν ήδη απαγορεύσει την πρακτική περιλαμβάνουν τη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κολομβία, #45Tα,kolomvia, #45Ta