Η Λεμεσός αποκτά άλλους δύο πύργους

Άλλοι δύο «πύργοι» είναι προγραμματισμένο να ανεγερθούν στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.

Το έργο είναι γνωστό ως «Total Serve» και ανήκει στην εταιρία «P.G. Economides» ενώ πρόκειται για δύο κτίρια με 18 και 11 ορόφους αντιστοίχως.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», την αίτηση της πρώτης ανάπτυξης κατέθεσε η εταιρία «P.G. Economides» στη Λεμεσό, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες υλοποίησης της ανάπτυξης προτείνεται να αρχίσουν τον Δεκέμβριο του 2017 και να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2020.

Η πρώτη περίπτωση αφορά στην κατασκευή μεγάλης κλίμακας ανάπτυξης

που περιλαμβάνει την ανέγερση 18ώροφου πύργου με κυρίως γραφεία, ενώ θα κατασκευαστούν κήποι, γραφεία, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, υποδοχή και δύο καταστήματα, υπόγειος χώρος στάθμευσης πέντε επιπέδων, κοινόχρηστη πλατεία και πρόνοια φωτοβολταϊκών πάνελ στην οροφή.

Η δεύτερη περίπτωση έχει το όνομα «Landscope» και έχει να κάνει με την κατασκευή μεγάλης κλίμακας ανάπτυξης που περιλαμβάνει την ανέγερση 11ώροφου πύργου κυρίως με γραφεία. Και εδώ, στο κτίριο θα κατασκευαστούν κήποι, γραφεία, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, υποδοχή και ένα κατάστημα, υπόγειος χώρος στάθμευσης τριών επιπέδων, χώρος στάθμευσης ποδηλάτων, κοινόχρηστη πλατεία και πρόνοια για φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή.

Το συνολικό εμβαδόν του έργου θα είναι 17.696 τ.μ, ενώ οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον Δεκέμβριο της φετινής χρονιάς και να ολοκληρωθούν αν όλα κυλήσουν ομαλώς, τον Δεκέμβριο του 2020.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται επίσης η θετική γνωμοδότηση στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης της Προκαταρκτικής Έκθεσης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον. Σύμφωνα με αυτή, οι επιπτώσεις που αναμένεται να προκύψουν, μεταξύ άλλων, είναι:

Όγκος άχρηστων αδρανών υλικών, όπως μπάζα, ξύλα, πλαστικά, χαρτιά κλπ.Όγκος υγρών αποβλήτων, επικίνδυνων και μη.Διαχείριση του θαλασσινού νερού από τις εκσκαφές.Κυκλοφοριακή συμφόρηση από τα φορτηγά.Εκπομπή ατμοσφαιρικών ρύπων.Σκόνη και ηχορύπανση
Keywords
Τυχαία Θέματα