Η Λεμεσός πέραν της παραλιακής

«Η Λεμεσός πέραν της παραλιακής», η πόλη της Λεμεσού και όχι η επαρχία. Αυτό που θαυμάζει ο επισκέπτης, ''το διαμάντι της Μεσογείου'', που όντως είναι, είναι την παραλιακή της επαρχίας Λεμεσού. Η δημαρχούμενη από τον κ. Χρίστου παραλιακή είναι μια λωρίδα 15-20 χιλιομέτρων. Είναι μια παράφορη αδικία, μέχρι και καπηλεία, αυτό το κομμάτι του «διαμαντιού της Μεσογείου» που ξεκινά από την παραλιακή του Πύργου, Παρεκκλησιάς, Αγ. Τύχωνα, Αγ. Αθανάσιου, Γερμασόγειας, μέχρι ξενοδοχείο Crowne Plaza να μην πιστώνεται στους οικείους

δημάρχους, αλλά στον δήμο Λεμεσού.

Θέση μας είναι ότι ο κ. Χρίστου είναι δήμαρχος της άρχουσας τάξης, είναι συνυπεύθυνος για το άνοιγμα της ψαλίδας πλούσιων και φτωχών, είναι δήμαρχος μιας παραλιακής λωρίδας 15-20 χιλιομέτρων, και όχι της πόλης της Λεμεσού στο σύνολο της, από ανατολή σε δύση και από βορρά σε νότο. Μένουμε στην ραχοκοκαλιά μιας πόλης, τους μικρομεσαίους καταστηματάρχες.

Η ανάπτυξη των δυτικών περιοχών που εξήγγειλε, άρχισε επί υπουργίας του στο Υπ. Εσωτερικών όταν σε χρόνο ντετέ άνοιξε δρόμους, φώτα τροχαίας και έδωσε κάθε διευκόλυνση για το άνοιγμα του Mall. «Εντάξει», είπαν οι καταστηματάρχες, μπήκαμε στην Ευρώπη, «ο κ. Χρίστου αγαπά τους Λεμεσιανούς, δεν θα μας αφήσει έτσι».

Και γίνεται δήμαρχος, και η Λεμεσός για τρία χρόνια μια βομβαρδισμένη πόλη. Του συμπαραστάθηκαν. «Εντάξει, γίνονται έργα, ο κ. δήμαρχος θα βρει τρόπους και για μας». Οι τουρίστες ελλείψει χώρων στάθμευσης λεωφορείων, και οι αυτόχθονες με τρεις γραμμές λεωφορείων της ΕΜΕΛ διοχετεύονται προς τις δυτικές πολιτείες.

Κλείνουν καταστήματα, νέκρα η αγορά, και... ευθύνεται η Ζέτα και καθόλου ο κ. δήμαρχος. Ευθύνεται η Ζέτα γιατί τα τουριστικά λεωφορεία δεν βρίσκουν χώρο στάθμευσης. Ευθύνεται η Ζέτα γιατί η εμπορική οδός Ανεξαρτησίας έχασε τα πάταρα της, «να γίνω πεζόδρομος; να γίνω μονόδρομος; μια καφετέρεια;». Διαβήματα, διαμαρτυρίες, καταστηματαρχών, συνάντηση με τον ΠτΔ. Ούτε ηθικά δεν ανταπέδωσε την υπομονή τους, και ως όφειλε να τους συνοδεύσει και ενισχύσει. Στην έγνοια του ήταν το καζίνο.

Και το βιολί συνεχίζεται. «Ευθύνεται η Ζέτα». Ναι, ευθύνεται και πολύ μάλιστα. Ο δήμαρχος της πόλης τι έκανε για να ανταποδώσει την συμπαράσταση μας, ρωτά καταστηματάρχης, και συμπληρώνει, «μπορώ να τον ξαναψηφίσω;».

*Ο Τάκης Μιχαήλ είναι συγγραφέας

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα