Η Λεωφόρος Μακαρίου ζωντανεύει

Η πιο κεντρική εμπορική λεωφόρος της πρωτεύουσας φαίνεται ότι αρχίζει να παίρνει τα πάνω της. Εάν κάποιος επισκεφθεί σήμερα τη Λεωφόρο Μακαρίου και τις γύρω εμπορικές οδούς, θα διαπιστώσει ότι αρκετές νέες επιχειρήσεις επενδύουν εκεί και καταστήματα έχουν ενοικιαστεί, ανακαινίζονται και ετοιμάζονται να λειτουργήσουν.

Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, αλλά κυρίως οι σχεδιασμοί και πρωτοβουλίες του Δήμου Λευκωσίας, καθιστούν την περιοχή σαφώς πιο ελκυστική για επιχειρηματική δραστηριοποίηση. Πριν από μερικές ημέρες ο Δήμαρχος Λευκωσίας εξήγγειλε συγκεκριμένα φορολογικά και άλλα κίνητρα

και ρυθμίσεις για επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στην περιοχή (ανάλογα με εκείνα που λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου).

Επίσης, αρχίζει η υλοποίηση του σημαντικού έργου ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου που περιλαμβάνει τις Λεωφόρους Μακαρίου και Ευαγόρου, την οδό Στασικράτους και άλλες 12 ενδιάμεσες εμπορικές οδούς.Ο προϋπολογισμός του έργου είναι €28.8 εκατ. και αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά την περιοχή.

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν δύο πολύ σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις, οι οποίες αυξάνουν περαιτέρω την ελκυστικότητα της περιοχής και δείχνουν τη σημαντική προοπτική της: Επιχειρηματικός όμιλος από την Ελλάδα αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα στη γωνία Μακαρίου και Ευαγόρου μεγάλο κατάστημα της Apple, ενώ η εργοληπτική εταιρεία Νέμεσις ετοιμάζεται να ανεγείρει στη γωνία Μακαρίου και Στασάνδρου το ψηλότερο κτίριο της περιοχής (25 – 30 ορόφων) με πολυτελή διαμερίσματα.

Φαίνεται ότι αρκετές επιχειρήσεις οι οποίες παρακολουθούν τις εξελίξεις και γνωρίζουν τους σχεδιασμούς σπεύδουν να «τοποθετηθούν» στην περιοχή για να αξιοποιήσουν τις μελλοντικές δυνατότητες και προοπτικές, οι οποίες συνδέονται και με την αναμενόμενη ολοκλήρωση του έργου της Πλατείας Ελευθερίας.

Μάριος Κωνσταντίνου - marios.con2015@gmail.com

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα