Η «Μεγάλη» Παρασκευή της οικονομίας

Η ώρα των αποφάσεων πλησιάζει και το κυβερνητικό στρατόπεδο εκφράζει αισιοδοξία.

«Έχουμε μόλις αποφύγει τα πολύ πολύ αυστηρότερα εποπτικά μέτρα, τα οποία προβλέπονται για την περίπτωση της Κύπρου», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να κινδυνέψει οποιοσδήποτε καταθέτης οποιουδήποτε ποσού στον Συνεργατισμό. Η επιτροπή οικονομικών της Βουλής συνεχίζει τις πολύωρές της συνεδριάσεις και εισήλθε

στην σε βάθος μελέτη των νομοσχεδίων, ενίσχυσης του πλαισίου αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Σε δηλώσεις ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ τόνισε ότι: «Εκτιμούμε ότι η συζήτηση και η ψήφιση με συνοπτικές διαδικασίες όσον χρόνο και αν χρειαστεί η μελέτη πιθανόν να οδηγήσει σε λάθος περιεχόμενο, στη συμπερίληψη αντιφατικών ενδεχομένως προνοιών που στη συνέχεια θα δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα και το κόστος θα το πληρώσει πάλι ο φορολογούμενος πολίτης».

Προχειροδουλεία χαρακτηρίζει το σχέδιο "Εστία" ο Γιώργος Περδίκης, ο οποίος θέτει θέμα κυβέρνησης. «Αν είναι αυτό success story, που τρέχουμε τελευταία στιγμή υπό πίεση, απειλές και εκβιασμούς να δώσουμε μπαλωματικές λύσεις νομίζω ότι προκύπτουν σοβαρά θέματα ακόμη και αξιοπιστίας της κυβέρνησης και νομιμοποίησή της μετά από αυτό το μπάχαλο αυτές τις μέρες και τους κινδύνους με τις δηλώσεις και συμπεριφορές τους», συνέχισε.

Τις ολοένα αυξανόμενες πιέσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για παραιτήσεις σχολίασαν οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Πρόδρομος Προδρόμου.

«Όταν τα πορίσματα μας δείξουν τι, ποιός, πότε, έκανε τί στην πορεία της Συνεργατικής θα βγούν αντικειμενικά και οι πολιτικές ευθύνες», τόνισε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Την ίδια ώρα ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε: «Με το καλό να τελειώσουμε την Παρασκευή και δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, όποιος θέλει, όποτε θέλει για όποιο θέμα θέλει, να ανοιχτεί για συζήτηση. Ο λαός αποφάσισε τον Φεβρουάριο με μια ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή».

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, καταλογίζει ευθύνες στην Κεντρική Τράπεζα και δη στο Τμήμα Εποπτείας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το τμήμα της ΚΤΚ που είχε την ευθύνη για τον εποπτικό έλεγχο της ΣΚΤ κατά την άποψή μας έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάληξη. Το τμήμα εποπτείας της ΚΤΚ ενημέρωσε την κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο Συνεργατισμός; Ζήτησε έγκαιρα τη λήψη μέτρων; Η εντύπωση που έχουμε ουδέν έπραξαν προς αυτή την κατεύθυνση».

Η ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να συζητήσει αποκλειστικά με το θέμα της παραχώρησης κρατικών εγγυήσεων στην Ελληνική, τα νομοσχέδια ενίσχυσης της αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και σχετικές προτάσεις των κομμάτων. Η ατζέντα αναμένεται να οριστικοποιηθεί κατά την αυριανή σύσκεψη Αρχηγών, υπό τον Δημήτρη Συλλούρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγάλη Παρασκευή,megali paraskevi