Η Πάφος τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

H Πάφος τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με την καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Γεωργίου Γρίβα – Διγενή, τον χαιρετισμό της οποίας δέχθηκε από ειδική εξέδρα μπροστά από το Α’ Λύκειο ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακοτρυπης μαζί με τους υπόλοιπους επισήμους.

Ο κ.Λακοτρύπης σε σύντομη δήλωσή του ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες καθώς και κάθε καλό στην πόλη και επαρχία Πάφου. Είναι σήμερα, συμπλήρωσε, η μέρα που γιορτάζουμε το εθνικό ΟΧΙ, που πυροδότησε το έπος του 40, από το οποίο θα πρέπει να διδασκόμαστε καθημερινά για μια δίκαιη

και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών εκπαιδευτηρίων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, σπουδαστών Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, Παλαιών Πολεμιστών, μελών σωματείων και άλλων φορέων και τμημάτων της Εθνικής Φρουράς.

Πριν την παρέλαση τελέστηκε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο επιθεωρητής μέσης εκπαίδευσης Γιώργος Κουτσιδης. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη Στήλη 28ης Οκτωβρίου από τις Αρχές της Πάφου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την ανοικτή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου, που παραθέτουν στις 7.00 μ.μ. η Ιερά Μητρόπολη Πάφου, ο Δήμος Πάφου και η Εθνική Φρουρά.

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε Πανδημοτική Εορταστική Εκδήλωση στο Μαρκίδειο δημοτικό θέατρο με ομιλητή τον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. Ακολούθησε συναυλία από τον Κούλλη Θεοδώρου, τη Μαρία Θεοδότου και τριμελή ορχήστρα. Συμμετείχε το Σύνολο Έντεχνου του Μουσικού Σχολείου Πάφου ενώ αφηγητής ήταν ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα