Η παρέμβαση ΠτΔ και το σχόλιό του για τον parody λογαριασμό Γιολίτη

Παρέμβαση αλλά και εκτενές σχόλιο για την απόφαση του Δικαστηρίου που αφορά τη δημιουργία parody λογαριασμού στ’ όνομα της Υπουργού Δικαιοσύνης, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έδωσε ο Πρόεδρος το μεσημέρι της Παρασκευής κατά την παρουσίαση των μέτρων κατά της διαφθοράς.

Να αναφερθεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο με απόφασή του ακύρωσε το ένταλμα έρευνας για τον λογαριασμό parody που χρησιμοποιεί τ’ όνομα της Υπουργού στο Twitter.

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων στην απόφαση επισημαίνεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δεν καταχώρισε

ένσταση σημειώνοντας παράλληλα ότι η Υπουργός απέσυρε το παράπονο.

Ενδεικτική είναι και η δήλωση η οποία αναγνώστηκε από εκπρόσωπό του (σ.σ του Γενικού): «Δεν θα προχωρήσουμε με την καταχώριση ένστασης και θα αποδεχθούμε την ακύρωση του εντάλματος έρευνας που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, έχοντας αξιολογήσει όλα τα περιστατικά της υπόθεσης και λαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, υπόψη ότι η διερεύνηση, στα πλαίσια της οποίας εκδόθηκε το προσβαλλόμενο ένταλμα έρευνας, δεν θα προωθηθεί περαιτέρω, δεδομένης και της απόσυρσης του παραπόνου της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κας Έμιλυς Γιολίτη/παραπονούμενης.»

Στην απόφαση σημειώνεται επίσης ότι «Οφείλω να αναφέρω πως τέτοιες προσεγγίσεις περιποιούν τιμήν στο Θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα. Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο έχει καθήκον να εξετάσει κατά πόσο δικαιολογείται η έκδοση του αιτούμενου προνομιακού εντάλματος».

Η Υπουργός λοιπόν ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Αρ.Βικέτο για την απόφαση του Δικαστηρίου να ακυρώσει το ένταλμα έρευνας σε οικία πολίτη και παράλληλα απευθυνόμενος προς την κ.Γιολίτη ο δημοσιογράφος της ζήτησε να απαντήσει αν τίθεται ζήτημα ανάληψης ευθυνών. 

Ο Πρόεδρος έκανε παρέμβαση λέγοντας «Να μου επιτρέψετε να πω κάτ. Σεβαστή η απόφαση του Δικαστηρίου, σεβαστή η ευαισθησία των πολιτών ή των πολιτικών που πιθανότατα να θίγονται από ανάλογες ενέργειες πολιτών.

Σεβαστό και το δικαίωμα της έκφρασης του κάθε πολίτη. Επειδή είναι θέμα που αφορά την Υπουργό γι'αυτό και παρενέβηκα για να πω ότι οτιδήποτε η Δικαιοσύνη αποφαίνεται είναι αποδεκτό. Δικαίωμα του καθενός αν και εφόσον αισθάνεται ότι θίγεται να καταγγείλει», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι αν «υπήρξαν υπερβολικές δράσεις αυτό είναι κάτι που αν αποτελεί υπερβολή δεν υπάρχει θέμα να πούμε ότι τις ευαισθησίες που ο καθένας έχει ιδιαίτερα αν δεν είναι χρόνια μπλεγμένος στην πολιτική. Ξέρετε πως η δική μου παχυδερμία (είπε γελώντας) ανέχεται και δέχεται τα όσα μου αποδίδονται..». «Γι' αυτό και χθες έκανα αναφορές στο διάγγελμα», συμπλήρωσε.

«Τι να πούμε τότε για πολλαπλάσιο αριθμό πολιτικών προσωπικοτήτων που έχουν καταγγείλει ανάλογα φαινόμενα», επεσήμανε.

«Αυτό που χρειάζεται είναι επιτέλους, όχι μόνο οι θιγόμενοι αλλά και εκείνοι που χρησιμοποιούν ΜΚΔ να σέβονται την αξιοπρέπεια του καθενός. Αν θέλουν να πουν κάτι, ας το πουν με τον δικό τους λογαριασμό. Κανένας δεν θυμώθηκε και κανένας δεν θα θυμωθεί σε αυτή τη Δημοκρατία», ανέφερε.

«Ευθαρσώς, αν θες να πεις κάτι πες το, αν θες να κατηγορήσεις κάποιον πράξε το εφόσον αιτιολογείς. Ευπρόσδεκτη η κριτική αλλά επιτέλους ας ευαισθητοποιηθούμε.

Επειδή είσαι πολιτικός δεν σημαίνει ότι πρέπει να πλήττεται το σύνολο της οικογένειας σου. Πολύ περισσότερο όταν χρησιμοποιείς το όνομα του πολιτικού για να προβάλεις θέσεις που τον θίγουν, τον εκθέτουν.

Δεν αναλαμβάνω ως δικηγόρος υπεράσπισης, δεν χρειάζεται η Έμιλυ δικηγόρο υπεράσπισης. Ο Πρόεδρος απάντησε εκ νέου στον δημοσιογράφο και είπε  θέλετε απαντήσεις από την κυβέρνηση. Εγώ  είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγώ διόρισα την κ.Έμιλυ ΓΙολίτη, της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν τίθεται θέμα ανάληψης ευθύνών. Τελεία και παύλα», κατέληξε ο Πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης: Πολιτικοί VS Trolls – Πληθαίνουν οι καταγγελίες τα τελευταία χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα