Η περιπέτεια υγείας Κύπριου στο Η.Β - «Το ημερολογίο του κορωνοϊού»

Tην περιπέτεια της υγείας του από την πρώτη μέρα εμφάνισης των συμπτωμάτων του κορωνοϊού, το πως κατέληξε στο νοσοκομείο και τις μέρες ανάρρωσης στο σπίτι του κοινοποίησε στο Facebook o Μάριος Αντωνίου Γκαρσία, Κύπριος ομογενής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως έγραψε ο ίδιος σκοπός της καταγραφής του «ημερολογίου του κορωνοϊού» είναι να βοηθήσει άλλους που θα μπορούσαν ενδεχομένως να περάσουν αυτή τη «φρικτή ασθένεια». Αρχικά σημειώνει «το 80% από εσάς θα έχει μια πραγματικά ήπια ασθένεια, αλλά εντελώς τυχαία, μερικοί από εσάς θα γίνουν πραγματικά άρρωστοι, ακόμα κι αν, όπως και εγώ, είστε υγιείς

χωρίς προηγούμενα προβλήματα υγείας».

Ακολουθεί η ανάρτηση του Μάριου Αντωνίου όπου διηγείται με χρονολογική σειρά τα γεγονότα:

Τα συμπτώματά μου ξεκίνησαν για πρώτη φορά στις 25/03/20 και ξεκίνησαν με ένα νέο βήχα που ήταν αρκετά επίμονος και έβλαψε το στήθος μου και είχα μια θερμοκρασία 38,1. Για τις επόμενες μέρες συνέχισε λίγο πολύ με την υψηλή  θερμοκρασία, επίμονο βήχα, τον συνεχή πονοκέφαλο, την πλήρη κόπωση όπου κυριολεκτικά δεν μπορούσα να βγώ από την κρεβατοκάμαρα κλπ. Η όρεξή μου σε αυτό το σημείο ήταν φυσιολογική και ανυπομονούσα για τροφή. Σε αυτό το σημείο, η αναπνοή μου ήταν φυσιολογική χωρίς περιορισμούς, αλλά έκανα μια κλήση προς το 111 για κάποιες συμβουλές και μου είπαν να αυτοδιαχειριστώ  τα συμπτώματά μου και αν γινόμουν χειρότερα να ξανατηλεφωνήσω.

Μετά από περίπου μια εβδομάδα ξαφνικά έχασα την όρεξή μου εντελώς και δεν μπόρεσα να δω μπροστά μου φαγητό , και απλώς συνέχισα να καταναλώνω πόσιμα υγρά. Επίσης, άρχισα να έχω κράμπες στο στομάχι και διάρροια και η θερμοκρασία μου αυξανόταν, ειδικά το βράδυ που ανέβηκε στο υψηλό σημείο 39,7. Ήταν αυτή τη στιγμή που έκανα τη δεύτερη κλήση μου στο 111, και ξανά περίμενα να μιλήσω σε έναν λειτουργό για 45 λεπτά μόνο για να πει ότι θα έπρεπε να καλέσω τον χειρούργο γιατρό μου. Κάλεσα τον χειρούργο γιατρό και μου είπε ότι δεν κατάλαβαν γιατί το 111 μου είπε να τους καλέσω. Δεν θα έπρεπε το 111 να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις; Ευτυχώς όμως ένας πολύ προσεκτικός γιατρός, ο Δρ Carter μου τηλεφώνησε και είχαμε μια καλή κουβέντα και μου είπε να μην μείνω να υποφέρω και αν ένιωθα ότι η αναπνοή μου χειροτεύρευει  να πάω αμέσως στα Άμεσα Περιστατικά. Το επόμενο βράδυ η αναπνοή μου ήταν πολύ σκληρή και ήταν στο σημείο αυτό, όπου η γυναίκα μου κάλεσε το 999. Το παρα-ιατρικό προσωπικό έφτασε και αμέσως έλεγξε μου έκανε διάγνωση και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα μου ήταν κάτω από το 88% που ήταν πολύ ανησυχητικό και μου είπαν ότι επρόκειτο με πάρουν στην Άμεση Βοήθεια Έφτασα στον τμήμα Άμεσων Περιστατικών περίπου στις 7 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στις 3 Απριλίου , και μου χορήγησαν αντιβιοτικά, έκανα καρδιογράφημα, αιματολογικές εξετάσεις και ακτινογραφία θώρακα που έδειξε αμέσως ανωμαλίες. Ήμουν στα Άμεσα Περιστατικά μέχρι τις 5 π.μ. το επόμενο πρωί, όπου με πήγαν τελικά στο Mersea ward, που ήταν ένας προ-εκλεκτικός χειρουργικός θάλαμος που είχε μετατραπεί σε θάλαμο Κορωνοϊού.

Μπήκα αμέσως στο οξυγόνο, με παρακολουθούσαν συνεχώς και μου δόθηκαν αντιβιοτικά. Οι επόμενες δύο μέρες ήταν πολύ τρομακτικές και σχεδόν αφαίθηκα στην μοίρα μου. Ήμουν συνεχώς σε οξυγόνο για να κρατώ την κατάστασή μου σταθερή. Μετά από περίπου 3 και 1/2 ημέρες με το οξυγόνο άρχισα να σημειώνω πρόοδο και σιγά σιγά μου αφαίρεσαν το οξυγόνο μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Τελικά, πέντε μέρες μετά την εισαγωγή μου στην μονάδα, μου έβγαλαν απόλυτα οξυγόνο και αντιμετώπισα και η κατάσταση μου βελτιώθη, έτσι με έστειλα σπίτι μου όπου έκανα αργή αλλά σταθερή πρόοδο.
Κάθε κομμάτι της σωματικής άσκησης, όπως το να κάνω ένα ντους , με εξουθενώνει εντελώς, και θα πάρει κάποιες καλές εβδομάδες πριν ελπίζω να επανέλθω στο φυσιολογικό.

Στην περίπτωσή μου ο τρομακτικός χρόνος ήταν στις 10 και 12 ημερών μετά την εμφάνιση των πρώτων μου συμπτωμάτων και αυτό σίγουρα φαίνεται να είναι το κρίσιμο σημείο στο χρονοδιάγραμμα της ασθένειας.

Ελπίζω ότι όλα τα πιο πάνω να βοηθήσουν κατά κάποιο τρόπο, αλλά όπως πάντα μείνετε στο σπίτι, μείνετε ασφαλείς και προστατεύστε το καταπληκτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα