Η Πρ. Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών στηρίζει την τ/κ ΚΤΟΣ

Την αμέριστη συμπαράστασή της προς την τ/κ οργάνωση δασκάλων ΚΤΟΣ, εξέφρασε η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών για τις απειλές που δέχεται από ακραίες εθνικιστικές ομάδες, επειδή τόλμησε να παρουσιάσει σε ημερολόγιο την «άλλη όψη» της ιστορίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προοδευτικής Κίνησης, η ΚΤΟΣ παρουσίασε δολοφονίες Τουρκοκυπρίων που έγιναν από την Τ.Μ.Τ το 1962, αναγνώρισε την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Γ’ και κατέκρινε την «ανεξαρτησία του ψευδοκράτους».

Προφανώς η έκδοση του ημερολογίου και η επιλογή των ιστορικών γεγονότων, αποτελούσε μια σπουδαία προσπάθεια διαφοροποίησης της τουρκοκυπριακής οργάνωσης των δασκάλων, από την επίσημη θέση της Τουρκίας για θέματα ιστορικής πραγματικότητας. Η απόφαση αυτή κρίνεται από την Προοδευτική Κίνηση όχι μόνο σωστή, αλλά και απαραίτητη.

Η Προοδευτική σημειώνει πως εδώ και πολλά χρόνια μια μεγάλη μερίδα Τουρκοκυπρίων προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις δικές της θέσεις και ιστορικές πραγματικότητες από τις «επίσημες» τουρκικές θέσεις, γεγονός που αψηφά η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι το μήνυμα των Τουρκοκυπρίων δασκάλων ότι οι αλλαγές ξεκινούν από κάτω προς τα πάνω, από τη βάση της πυραμίδας και πως είναι στο χέρι του κάθε δασκάλου να εκπαιδεύεται και να εκπαιδεύει τα παιδιά προς την κριτική διερεύνηση της ιστορίας.

“Τέτοιες θαρραλέες προσπάθειες θα πάρουν την Κύπρο μας μπροστά. Μόνο όταν η κάθε πλευρά αναγνωρίσει τα δικά της λάθη και αδυναμίες, θα μπορούμε να ελπίζουμε για μια επανενωμένη και ειρηνική Κύπρο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα