Η πρόταση του Υπ. Παιδείας για τα νέα ωρολόγια προγράμματα

Την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, για τα νέα ωρολόγια προγράμματα της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, παρουσίασε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

H Επιτροπή Επιτροπής Αναδόμησης/αναδιαμόρφωσης του ωρολόγιου προγράμματος προτείνει για το Γυμνάσιο ένα Ωρολόγιο Πρόγραμμα των 35 περιόδων που στοχεύει στην εξισορρόπηση του προγράμματος και στην παιδαγωγική του συνέπεια.

Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα στο Γυμνάσιο, όπως προτείνεται από την Επιτροπή, με τις 35 περιόδους διδασκαλίας, θα πρέπει,
αφού εγκριθεί, να εφαρμοσθεί είτε 4 αμέσως από την επόμενη σχολική χρονιά, είτε, αφού προηγηθεί για 3 χρόνια η εφαρμογή τού επίσης προτεινόμενου μερικώς αναθεωρημένου ισχύοντος προγράμματος Γυμνασίου με 37 περιόδους διδασκαλίας, ως εναλλακτική πρόταση, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν εργασιακές αναταράξεις και συναφείς δυσκολίες απορρόφησης των εργαζομένων εκπαιδευτικών. Για το Λύκειο προτείνονται 6 Κατευθύνσεις μαθημάτων, προκειμένου να δοθεί λύση και στις παρατηρούμενες στρεβλώσεις του ισχύοντος Ενιαίου Λυκείου. Η ισχύς του νέου Ωρολογίου Προγράμματος σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης προτείνεται να αρχίσει από την επόμενη σχολική χρονιά, από την Α΄ Γυμνασίου και την Α΄ Λυκείου. Δείτε την πρόταση εδώ
Keywords
Αναζητήσεις
nea orologia programmata mesis ekpaideusis
Τυχαία Θέματα