Η πρώτη αντίδραση ΠτΔ για τουρκική προκλητικότητα σε ΑΟΖ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στήριξη που δόθηκε από τους 27 και ευελπιστώ ότι είναι η στάση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αποτελεί μια επανάληψη της ανάγκης αποφυγής της όποιας παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων από ένα κράτος μέλος, ανέφερε σε δηλώσεις του ο ΠτΔ με το πέρας της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών Αρχιερατείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

«Δεν χρειάζεται ούτε υπεροψία ούτε δημιουργία ενός κλίματος που δεν θα επιτρέπει με σύνεση να χειριστούμε τα όσα οφείλουμε», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Κληθείς ο Πρόεδρος να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις Άγκυρας, ανέφερε ότι για να πάει κανείς σε συνομιλίες πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, κάτω από απειλές και εκβιασμό δεν είναι δυνατό να υπάρχει με ελεύθερη βούληση κατάληξη σε μια λύση που να επιτρέπει την δικαίωση των προσδοκιών του λαού.

«Πρέπει συνεπώς η Άγκυρα και οι Τ/κ να συνειδητοποιήσουν ότι για να υπάρξει προοπτική και μέλλον προς όφελος των λαών πρέπει να υπάρξει αλληλοσεβασμός.

Παραβίαση διεθνούς δικαίων και επιβολή ισχύων διά των όπλων των διαφόρων πολιτικών που αποφασίζονται στα όποια κέντρα δεν είναι απάντηση αυτών που ο λαός μας, Ε/κ και Τ/κ αναμένουν», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα