Η Σίτι ρίχνει στο μεταγραφικό παζάρι 210 εκ. ευρώ

H Μάντσεστερ Σίτι δεν θα είναι πλέον ένας απλός παρατηρητής, αλλά ξανά η πρωταγωνίστρια στο μεταγραφικό παζάρι. Οπως αποκάλυψε σήμερα η «Daily Mail», η αγγλική ομάδα θα διαθέσει 150 εκατ. στερλίνες ή διαφορετικά 210 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πάρει στο «Ιτιχάντ» τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που κυκλοφορούν και να επιστρέψει στις επιτυχίες.

«Συνεργός» η πρόσφατη ανακοίνωση από την UEFA για άρση των περιορισμών στις μεταγγραφές, που της είχαν επιβληθεί πέρσι, στο πλαίσιο των κανονισμών για ισοσκελισμένους

προϋπολογισμούς. Η UEFA, εκτός από τις μετεγγραφές, προχώρησε επίσης στην άρση περιορισμών στις δαπάνες των εργαζομένων και τον αριθμό των παικτών στις διασυλλογικές διοργανώσεις της.

Η επιτυχία δεν λείπει καιρό από τη Σίτι, αφού μόλις την περασμένη χρονιά οι "πολίτες" κατέκτησαν τον τίτλο στην αγγλική Premier League, όμως ο απογοητευτικός αγωνιστικός απολογισμός της τελευταίας σεζόν, υποχρεώνει σε αντεπίθεση. Προυποθέσεις, που όμως δεν υπήρχαν πριν μ' ένα μπάτζετ 49 εκατ στερλίνων (69 εκατ. ευρώ) και ρόστερ 21 παικτών στις ευρωπαικές διοργανώσεις. Ομως το πράσινο φως από την UEFA άλλαξε τα δεδομένα.

Ετσι κι αλλιώς η Σίτι είχε επικεντρωθεί στην μείωση των απωλειών (έφταναν τα 32,4 εκατ. ευρώ), ακολουθώντας μία περισσότερο σφικτή πολιτική στα συμβόλαια, βοηθούμενη επίσης από τις αποχωρήσεις των Λάμπαρντ, Μίλνερ και Ρίτσαρντς, αλλά και βάζοντας στα ταμεία της 50,7 εκατ. ευρώ από τις παραχωρήσεις των Νάστασιτς, Νεγκρέδο και Σινκλέρ.

Και τώρα, χάρη την άρση των περιορισμών, τα ονόματα που μπήκαν ξανά στο σημειωματάριο του προπονητής της Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι τα κορυφαία: Πρώτο εκείνο του Στέρλινγκ, επιθετικού της Λίβερπουλ, που όμως είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τους "κόκκινους", δεύτερο είναι αυτό του Πολ Πογκμπά, μέσου της Γιουβέντους, που μόλις πριν λίγες ημέρες απόρριψε πρόταση 80 εκατ. ευρώ της Μπαρτσελόνα και τρίτο του Βέλγου Κέβιν ντε Μπριν, μέσου της Βόλφσμπουργκ.

Σύμφωνα με τους Αγγλους χρειάζονται 197 εκατ ευρώ (140 εκατ. στερλίνες) για να κλείσει αυτές τις τρεις μετεγγραφές (αντίστοιχα 56-85-56). Επίσης θέλει ακόμα 11,2 εκατ ευρώ για να ντύσει με την φανέλα της τον μέσο Φαμπιάν Ντελθ της Αστον Βίλλα και να διεκδικήσει τον Τούρκο Ενές Ουνσάλ από την Μπούρσασπορ, που κοστολείται με 2,8 εκατ. ευρώ.

Συνολικά 211 εκατ ευρώ, χρήματα που σίγουρα δεν λείπουν από τη διοίκηση, που επιθυμεί μία επιθετική τακτική στην αγορά, προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει ξανά προυποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει σε υψηλό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα