«Η τρέλα μου στο γήπεδο είναι το πάθος μου» (βιντεο)

Αποκλειστικά στο SigmaLiveSports o Βάντερ της ΑΕΚ. Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Βάντερ της ΑΕΚ. Η ζωή του στη Βραζιλία, το πρώτο του βήμα στην Ευρώπη, η ΑΕΚ η Ανόρθωση, αλλά και ποια παιχνίδια ξεχώρισε από την παρουσία του στην ομάδα της Λάρνακας.

Ο 26 χρονος επιθετικός, τονίζει πως το πάθος του για το ποδόσφαιρο, είναι το πρώτο

πράγμα που σκέφτεται όταν μπαίνει στο γήπεδο, και πως στόχος του είναι η νίκη κάθε φορά. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον συμπαίκτη του στην ΑΕΚ τερματοφύλακα Αλεξάντερ Νέγκρι για την μεγάλη του βοήθεια στην μετάφραση της συνέντευξης.

Ο άνθρωπος Βάντερ και η ζωή του: «Έχω σύζυγο, δυο παιδάκια και μια αδελφή. Ο πατέρας μου ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνιζόταν στην Μποταφόγκο. Άρχισα την καριέρα μου από την Φλαμένγκο ωστόσο αυτό που με έκανε να ακολουθήσω τον δρόμο του ποδοσφαιριστή είναι ο πατέρας μου ο οποίος ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Ήρθε στην Ευρώπη για την Βουλγάρικη ομάδα Μπότεφ Μπλόντιφ: «Είχαμε προπονητή τον Στοϊλοφ ο οποίος ήρθε από την Ανόρθωση. Όταν έφυγα από την ομάδα και του είπα πως θα πήγαινα στην ΑΕΚ, μου είπε πως με το στιλ που αγωνίζομαι θα δείξω πραγματικά τις ικανότητες μου»

Για το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου: «Ναι το περίμενα ότι θα είναι τόσο καλό το επίπεδο της Κύπρου. Μίλησα και με άλλους ποδοσφαιριστές. Οι ομάδες αγωνίζονται σε ομίλους τα τελευταία χρόνια και σίγουρα περίμενα να βρω είναι καλό επίπεδο».

Ποια ομάδα τον ελκύει περισσότερο με τον τρόπο που αγωνίζεται εκτός από την ΑΕΚ: «Η Ανόρθωση παίζει αρκετά καλά, αλλά η ομάδα μου η ΑΕΚ παίζει τώρα το καλύτερο ποδόσφαιρο και αυτό φαίνεται».

Για την τρέλα που κουβαλά στο γήπεδο: «Δείχνω τρελός αλλά δεν είμαι. Είναι ο τρόπος που αγωνίζομαι και το έχουμε εμείς οι Βραζιλιάνοι. Είναι ο τρόπος που ζούμε τον αγώνα. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα μας. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή. Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο θα πρέπει να κερδίσω και θα πρέπει να κάνω τα πάντα για να το πετύχω»

Για τους στόχους της ΑΕΚ: «Ο μεγάλος μας στόχος είναι να κρατήσουμε την 3η θέση στο πρωτάθλημα και να αγωνιστούμε στο Γιουρόπα Λίγκ. Θα προσπαθήσουμε τα πάντα για να πετύχουμε αυτό. Αν μας βοηθήσει ο Θεός γιατί όχι να μην κυνηγήσουμε και το πρωτάθλημα, αλλά ο κύριος στόχος μας είναι να κερδίσουμε τη θέση στην Ευρώπη»

«Δεν ασχολούμαι με συμβόλαια. Είναι δουλειά του μάνατζερ μου. Είναι συγκεντρωμένος στον αγωνιστικό χώρο. Η δουλειά μου είναι το γήπεδο και πως θα γίνομαι καλύτερος».

Η ζωή στην Κύπρο: «Κάνω παρέα σχεδόν με όλους του Βραζιλιάνους που είναι στην Κύπρο. Έχω φίλους από την Νέα Σαλαμίνα τον Εθνικό Αχνας . Πάμε για φαγητό, μιλούμε για τη ζωή στην Κύπρο…έχω επαφή σχεδόν με όλους».

Για το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ: «Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα αυτή την εβδομάδα. Είμαστε συγκεντρωμένοι για αυτόν τον αγώνα. Αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και πρέπει να κερδίσουμε τον αγώνα. Δουλεύουμε καθημερινά και θα πρέπει να κερδίσουμε».

Το καλύτερο του παιχνίδι: «Το 1-1 κόντρα στην ΑΕΛ, αλλά και το 4-4 κόντρα στον ΑΠΟΕΛ»

Keywords
Τυχαία Θέματα