Η τρομοκρατία απειλεί ξανά την Ευρώπη-3 κτυπήματα σε 48 ώρες

Η τρομοκρατία, μετά από ένα διάστημα «απουσίας» από τον ευρωπαϊκό χώρο, επανεμφανίστηκε με τρία κτυπήματα τις τελευταίες 48 ώρες.

Αρχικά, άνδρας σκότωσε δύο αστυνομικίνες και έναν περαστικό στη Λιέγη, στο Βέλγιο, προτού σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυρών σε ένα σχολείο την Τρίτη (29/5).

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ξένα ΜΜΕ, αφού μαχαίρωσε τις δύο αστυνομικίνες, δήλωσε ο εισαγγελέας Φιλίπ Ντουλιέ, ο άνδρας άρπαξε ένα από τα όπλα τους, τις πυροβόλησε και τις σκότωσε, προτού κατέβει τον δρόμο και πυροβολήσει και σκοτώσει έναν 22χρονο

άνδρα που καθόταν σε θέση επιβάτη ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια, ο άνδρας πήγε σε ένα σχολείο, όπου έπιασε όμηρο μια γυναίκα υπάλληλο, προκαλώντας μεγάλη επέμβαση οπλισμένων αστυνομικών. Τα παιδιά οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος, καθώς ξέσπασε ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι στους δρόμους να αρχίσουν να τρέχουν αναζητώντας καταφύγιο.

Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν, προτού εντέλει σκοτωθεί ο δράστης.

Χθες, το Ισλαμικό Κράτος με ανάρτηση στον πρακτορείο της τρομοκρατικής οργάνωσης Amaq, ανέλαβε την ευθύνη για τη διενέργεια της τρομοκρατικής επίθεσης στη Λιέγη του Βελγίου με θύματα δύο γυναίκες αστυνομικούς και ένα φοιτητή.

«Ο εκτελεστής της επίθεσης στη Λιέγη είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε η τρομοκρατική οργάνωση σε δήλωσή της που δημοσιεύτηκε στην τηλεγραφική υπηρεσία του Amaq, μία μέρα μετά την αιματηρή επίθεση.

Η τρομοκρατική οργάνωση σημείωσε ότι ο δράστης πραγματοποίησε την επίθεση σε απάντηση στην έκκληση για επιθέσεις «κατά των χωρών του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης κυρίως στη Συρία».

Ένα 24ωρο μετά, τρόμος προκλήθηκε στην Ολλανδία, με άνδρα σε διαμέρισμα, ο οποίος κρατούσε τσεκούρι και φώναζε «Aλλάχου Άκμπαρ» (ο θεός είναι μεγάλος).

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι όπου είχε ταμπουρωθεί, απειλώντας τους περιοίκους, χρησιμοποίησαν διαπραγματευτή και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Ωστόσο, ο δράστης τραυμάτισε πολύ σοβαρά το σκυλί με μαχαίρι. Τότε, οι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στο σπίτι και τον πυροβόλησαν.

Σύμφωνα με τις Αρχές του Ρότερνταμ, ο άνδρας τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών, όταν εκείνοι τού ζήτησαν να παραδοθεί και εκείνος αντιστάθηκε.

Μάλιστα, ο άνδρας τραυμάτισε έναν από τους αστυνομικούς με το τσεκούρι.

Την ίδια ώρα, επίθεση με μαχαίρι, με έναν νεκρό και δύο τραυματίες, σημειώθηκε κοντά στον σταθμό του τρένου της πόλης Φλένσμπουργκ, στη Βόρεια Γερμανία.

Ο δράστης επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν επιβάτη του τρένου και ακολούθως κινήθηκε εναντίον μίας γυναίκας αστυνομικού και ενός πολίτη, τους οποίος κατάφερε να τραυματίσει σοβαρά.

Σύμφωνα με αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης φέρεται να έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν «έχει επίγνωση» αν ήταν τρομοκρατική ενέργεια ή όχι, ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ο σταθμός και να αποκλειστεί περιμετρικά η περιοχή.

Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κολωνία στο Αμβούργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα