Η.B: Νέα εμβόλια κατά COVID και γρίπης για να αποφευχθεί πιθανή «διδημία»

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και της γρίπης κυκλοφορούν σήμερα σε ολόκληρη την Αγγλία, αφού παρουσιάστηκαν μετά την εμφάνιση μιας νέας παραλλαγής του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα εμβόλια έχουν προτεραιότητα για άτομα που βρίσκονται σε σπίτια ή σε οίκους φροντίδας, αν και η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) συνιστά το εμβόλιο σε άτομα άνω των 65 ετών, σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, σε έγκυες γυναίκες και σε άτομα που ζουν με άλλα άτομα και εντάσσονται σε  ομάδες κινδύνου.

Η

παραλλαγή COVID, BA.2.86, δεν έχει ταξινομηθεί ως "παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία", ωστόσο παρακολουθείται στενά λόγω της τάσης της για μετάλλαξη.

Μιλώντας στο Sky News, η επικεφαλής του UKHSA Σούζαν Χόπκινς είπε ότι η παραλλαγή "έχει περίπου 30 μεταλλάξεις σε σύγκριση με την Omicron" όταν εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και περίπου "50 μεταλλάξεις σε σύγκριση με τον αρχικό ιό άγριου τύπου" που ξεκίνησε την πανδημία.

Ωστόσο, η υπηρεσία υγείας δεν είναι σαφής σχετικά με τη μεταδοτικότητα του, αν προκαλεί αυξημένη μολυσματικότητα ή σοβαρότητα.

Το UKHSA ανέφερε μια αύξηση στους αριθμούς των κρουσμάτων COVID λέγοντας ότι ήταν ακόμα «πολύ μικρός» με 3.000 άτομα στο νοσοκομείο με τη μόλυνση

Τα προγράμματα εμβολίων έχουν ήδη ξεκινήσει στη Σκωτία, ενώ η Ουαλία θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την Αγγλία και η Βόρεια Ιρλανδία ξεκινά το πρόγραμμά της στις 18 Σεπτεμβρίου.

Απαντώντας στο εάν η πλειονότητα των μη εμβολιασμένων θα κινδύνευε να νοσήσει ή να χάσει δουλειά, η κα Χόπκινς είπε: «Μερικοί από αυτούς θα μείνουν εκτός εργασίας, αλλά πολλοί δεν θα το κάνουν επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν τώρα πολύ ήπια, ασυμπτωματική ασθένεια και δεν το γνωρίζουν καν ότι το έχουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα