Ιδού το έντυπο Τρ.Κύπρου επιστροφής χρημάτων για εισιτήρια Cobalt

Το έντυπο για την διαδικασία υποβολής αιτήματος για αμφισβητούμενη/ες συναλλαγή/ών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με κάρτα της Τράπεζας Κύπρου δημοσιεύει η Τράπεζα.

Δείτε εδώ σχετικές λεπτομέρειες και το έντυπο

Σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα αναφέρει τα εξής:

1. Ποιος έχει δικαίωμα

επιστροφής χρημάτων;

Όσοι πελάτες αγόρασαν εισιτήρια με οποιαδήποτε κάρτα της Τράπεζας Κύπρου και η ημερομηνία της πτήσης είναι μεταγενέστερη της 17/10/2018. Επίσης πελάτες που αγόρασαν τα εισιτήρια ή ταξιδιωτικά πακέτα μέσω ταξιδιωτικών γραφείων και η υπηρεσία δεν τους παραχωρήθηκε λόγω του κλεισίματος της αεροπορικής εταιρίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Τράπεζα για επιβάτες της Cobalt

2. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί από τον πελάτη;

Ο πελάτης θα πρέπει να συμπληρώνει το έντυπο “Επιστολή Αμφισβητούμενης Συναλλαγής’’ και να την αποστέλλει με email στην Υπηρεσία Καρτών, στο chargeback@bankofcyprus.com ή να την παραδίδει στο κατάστημα με το οποίο συνεργάζεται.
Στις περιπτώσεις που η αγορά έγινε μέσω ταξιδιωτικού γραφείου ο πελάτης θα πρέπει πρώτα να επικοινωνεί με τον έμπορο ο οποίος μπορεί να του προσφέρει κάποια εναλλακτική λύση ή να προχωρήσει ο ίδιος σε πίστωση. Ο πελάτης δεν είναι αναγκασμένος να δεχτεί την εναλλακτική πρόταση. Αν τελικά δεν ικανοποιηθεί να αναφέρει στην επιστολή ότι επικοινώνησε με τον έμπορο χωρίς αποτέλεσμα

3. Ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα που θα πρέπει να σταλούν με την επιστολή;

Θα πρέπει να σταλούν τα αντίγραφα των εισιτηρίων (e-tickets) ή αν δεν υπάρχουν, οι αριθμοί των εισιτηρίων (ticket number) και ημερομηνίες πτήσης. Επίσης οποιαδήποτε επικοινωνία υπήρξε μεταξύ πελάτη και έμπορα (ειδικά στις περιπτώσεις ταξιδιωτικών γραφείων)

4. Τι γίνεται στις περιπτώσεις που δεν πραγματοποιήθηκε μέρος του ταξιδιού;

Ο πελάτης μπορεί να διεκδικήσει μόνο τα χρήματα που αντιστοιχούν στην πτήση που δεν έγινε. Για παράδειγμα, αν ο πελάτης αγόρασε εισιτήρια με επιστροφή και η πρώτη πτήση έγινε αλλά η επιστροφή ήταν μετά το κλείσιμο της εταιρίας, ο πελάτης δικαιούται τα χρήματα που αντιστοιχούν στην πτήση που δεν έγινε.
Επίσης, αν ο πελάτης αγόρασε εισιτήρια από διάφορες εταιρίες και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το ταξίδι του γιατί μια από τις πτήσεις δεν θα γίνει, μπορεί να διεκδικήσει μόνο τα χρήματα από την εταιρία που έκλεισε και όχι από τις άλλες εταιρίες. Παράδειγμα: Ο πελάτης θα ταξιδέψει από Λάρνακα σε Αθήνα με μια αερογραμμή και από Αθήνα σε Λονδίνο με άλλη.

Αν το πρώτο εισιτήριο είναι με την εταιρία που έκλεισε δεν μπορεί να διεκδικήσει το δεύτερο εισιτήριο, αφού η συγκεκριμένη πτήση θα πραγματοποιηθεί. Για τα υπόλοιπα εισιτήρια ο πελάτης θα πρέπει από μόνος του να τα ακυρώσει, αν το επιτρέπει η πολιτική ακύρωσης εισιτηρίων της εταιρίας. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και για οποιεσδήποτε άλλες διευθετήσεις έγιναν από τον πελάτη (ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κ.λ.π.)

Keywords
Τυχαία Θέματα