Ιδού το ψηφοδέλτιο για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται οι αρμόδιοι για την διεξαγωγή των Αρχιεπισκοπικών εκλογών, τη 18η Δεκεμβρίου.

Τα ψηφοδέλτιο ετοιμάστηκε και κατατέθηκε στο κυβερνητικό τυπογραφείο, με τη σύμφωνο γνώμη των διεκδικητών.Παράλληλα, τρέχουν οι διαδικασίες για την κατάρτισή των εκλογικών καταλόγων.

Οι Κύπριοι πολίτες, Χριστιανοί Ορθόδοξοι, άνω των 18 ετών που επιθυμούν να εγγραφούν στους καταλόγους μπορούν να το πράξουν μέχρι το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ώρα 12:00 το μεσημέρι με την εξής διαδικασία:

Εγγραφή στους καταλόγους

Για την εγγραφή στους καταλόγους πρέπει να σταλεί αίτημα με

τίτλο «Νέα Εγγραφή στους Εκλογικούς Καταλόγους για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές 2022», στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείοcych.2022.register@gmail.com.

Στο αίτημα πρέπει να περιλαμβάνεται ονοματεπώνυμο, αριθμό δελτίου ταυτότητας και διεύθυνση διαμονής.

Από την ψηφοφορία αποκλείστηκαν, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τροποποίηση του καταστατικού χάρτη οι αλλοδαποί, ενέργεια, που προκάλεσε αντιδράσεις.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η κανονολόγος, Αρετή Δημοσθένους. Σύμφωνα με την κα. Δημοσθένους, ψήφους από αλλοδαπούς θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν οι Μητροπολίτες Λεμεσού, Ταμασού, Κωνσταντίας και Πάφου.

Στο μεταξύ, επίσκεψη στο Φανάρι πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας. Έγινε δεκτός σε ακρόαση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με τον οποίον συζήτησαν διαφορά θέματα που αφορούν την εκκλησιαστική επικαιρότητα.

Διαβάστε ακόμη: Νέες εγγραφές στους Εκκλησιαστικούς Εκλογικούς Καταλόγους–Όλες οι πληροφορίες

Keywords
Τυχαία Θέματα