Ικανοποιημένος ο ΠτΔ από τον διάλογο στο Εθνικό Συμβούλιο

Την ικανοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για τον παραγωγικό διάλογο που διεξήχθη κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας του Εθνικού Συμβουλίου, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση αναμένει την ολοκλήρωση της συζήτησης, η οποία θα εκταθεί και σε άλλες συνεδριάσεις πέραν της Δευτέρας και της Τρίτης, δηλώνοντας παράλληλα

την ετοιμότητά της ώστε να δημιουργηθούν προοπτικές που να επιτρέπουν την αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σχετικά με το πώς προτίθεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να αξιοποιήσει τις απόψεις του Εθνικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι ο διάλογος που γίνεται είναι παραγωγικός, ενώ στο τέλος της συζήτησης θα γίνει η αξιολόγηση των δεδομένων και να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό μπορεί να υπάρξει μια κοινή προσέγγιση.

«Γίνεται συζήτηση με απόλυτο σεβασμό σε ενδεχόμενες διαφορετικές προσεγγίσεις, απόψεις και εκτιμήσεις», είπε.

Αναφορικά με την συμμετοχή του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην αυριανή συνεδρίαση, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συντονισμού Λευκωσίας-Αθήνας για τα μετέπειτα βήματα και αφορά ειδικότερα στις προσεγγίσεις στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, καθώς η ελληνική Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στα κεφάλαια που άπτονται της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού/.

Keywords
Τυχαία Θέματα