Ηλεκτρονική καταγραφή πληθυσμού και διευθύνσεων στα κατεχόμενα

Σε ηλεκτρονικό πρόγραμμα καταγραφής πληθυσμού προχωρούν στα κατεχόμενα, το οποίο αποτελεί μέρος της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που άρχισε πριν 10 χρόνια, με το εν λόγω πρόγραμμα να αποτελείται – σύμφωνα με την «υπουργό εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς - από δύο σκέλη.

Όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο, η κ. Μπαϊμπάρς έδωσε πληροφορίες, μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή. Όπως είπε, το πρώτο σκέλος της ηλεκτρονικής καταγραφής πληθυσμού αφορά την καταγραφή των ατόμων με προσωπικές πληροφορίες και το άλλο

την καταγραφή διευθύνσεων. Έτσι, πρόσθεσε, θα μπορούν και να καταγράψουν αριθμητικά τον πληθυσμό, αλλά και την μετακίνηση όσων διαμένουν στα κατεχόμενα. Για να γίνει η καταγραφή όλων των στοιχείων ανά άτομο, συνέχισε, όλα τα «υπουργεία» μοιράστηκαν πληροφορίες μεταξύ τους.

Το σύστημα αυτό, συνέχισε η κ. Μπαϊμπάρς, την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί σε όλα τα «υπουργεία» και θα επισπεύσει την ολοκλήρωση εργασιών σε πολλά «τμήματα», όπως τον φόρο, το κτηματολόγιο κ.ά.

Για την καταγραφή των διευθύνσεων εξήγησε ότι γίνεται εκπαίδευση στα αρμόδια άτομα στους 28 «δήμους» των κατεχομένων και θα καταγραφούν όλοι οι δρόμοι, αριθμοί, πολυκατοικίες και διαμερίσματα, ενώ προωθούν και «νομοθεσία» που θα καθιστά υποχρεωτική την καταγραφή διεύθυνσης κατοικίας για οποιαδήποτε δουλειά, λογαριασμό και άλλα. Σύμφωνα με την «υπουργό εσωτερικών», έτσι θα μπορέσουν να καταγράψουν τον ακριβή πληθυσμό που βρίσκεται στα κατεχόμενα.

Για την καταγραφή διευθύνσεων, πρόσθεσε, έχουν δώσει στους «δήμους» διορία 6 μηνών μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του απαραίτητου προσωπικού και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το όλο σύστημα θα μπορεί να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στο τέλος του 2019.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα