Ηνωμένο Βασίλειο: Δεν ξέρουμε πόσοι όμηροι είναι ζωντανοί και πόσοι όχι

Ο Υφυπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Χίπι δήλωσε το πρωί πως η βρετανική κυβέρνηση δεν γνωρίζει την τύχη των τουλάχιστον δέκα Βρετανών ομήρων που πιστεύεται ότι έχει απαγάγει η Χαμάς.

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε έναν ακριβή αριθμό διότι για να είμαι απολύτως ειλικρινής δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ζωντανός και ποιος όχι», είπε ο κ. Χίπι σε πρωινή τηλεοπτική εμφάνιση.

Πρόσθεσε πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δίνουν προτεραιότητα στην ανάκτηση των ομήρων, μεταξύ των οποίων «θα αναμέναμε

και την ανάκτηση Βρετανών υπηκόων».

Ο κ. Χίπι είπε πως το Λονδίνο συμφωνεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ πως είναι αναγκαίος ο αφανισμός της Χαμάς.

Αν και σχολίασε ότι οι χερσαίες μάχες στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι «φρικτές», με τη Χαμάς να κρύβει άνδρες και όπλα ανάμεσα στον απλό πληθυσμό, συμπλήρωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «λένε στον πληθυσμό της Γάζας πού μπορεί να μετακινηθεί για να είναι ασφαλής», σε απόλυτη αντιδιαστολή με τη Χαμάς που λέει στον πληθυσμό να παραμείνει εκεί.

«Φοβάμαι ότι θα δούμε ορισμένα απαίσια πράγματα τις επόμενες ημέρες», εκτίμησε ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας.

Το απόγευμα, στο άνοιγμα της Βουλής των Κοινοτήτων μετά από τέσσερις εβδομάδες διαλείμματος λόγω της περιόδου των κομματικών συνεδρίων, ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θα προβεί σε εκτός ημερήσιας διάταξης δήλωση για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Αναμένεται να επαναβεβαιώσει τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον πληθυσμό του. Θα δεσμευθεί επίσης ξανά για την προστασία της εβραϊκής παροικίας στη Βρετανία εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων αντισημιτισμού τις τελευταίες δέκα ημέρες και θα αναφερθεί στη βρετανική αντίδραση στην ανθρωπιστική κρίση εντός της Γάζας.

Το θέμα αυτό, όπως και τις προσπάθειες να μην εξαπλωθεί η σύρραξη στην ευρύτερη περιοχή, συζήτησε την Κυριακή ο κ. Σούνακ στην Ντάουνινγκ Στριτ με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας.

Διαβάστε επίσης: LIVE: «Παράθυρο» εκκένωσης της Γάζας πριν την χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα