Ισραήλ: Προτείνει τον αδελφό του προέδρου για νέο πρεσβευτή στις ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ πρότεινε σήμερα τον απόστρατο ταξίαρχο Μάικλ Χέρτσογκ για νέο πρεσβευτή της χώρας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Μάικλ Χέρτσογκ, 69 ετών, είναι αδελφός του προέδρου του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, ο οποίος εξελέγη στο αξίωμα αυτό τον Ιούνιο.

Ο διορισμός του Χέρτσογκ «θα υποβληθεί προς έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο το συντομότερο δυνατόν», διευκρίνισε το γραφείο του Μπένετ. Εφόσον εγκριθεί, ο Χέρτσογκ θα αναλάβει το αξίωμα κατά τη διάρκεια της θητείας του Γιαΐρ Λαπίντ

(του νυν υπουργού Εξωτερικών) στην πρωθυπουργία. Με βάση τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Μπένετ και Λαπίντ, ο τελευταίος θα αναλάβει την πρωθυπουργία μεταξύ 2023-25.

Ο Μάικλ Χέρτσογκ, ο οποίος υπηρέτησε επί 40 χρόνια στον ισραηλινό στρατό, σε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις, θα διαδεχθεί τον Γκιλάντ Ερντάν, πρώην υπουργό του κόμματος Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Επελέγη από την κυβέρνηση «λόγω της εμπειρίας του στους τομείς της ασφάλειας και της διπλωματίας και της βαθιάς γνώσης του για τα στρατηγικά διακυβεύματα που αντιμετωπίζει το κράτος του Ισραήλ, κυρίως όσον αφορά το ζήτημα των πυρηνικών του Ιράν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Προτείνει, ΗΠΑ,israil, proteinei, ipa