Ιστορικό εξώφυλλο της ΝΥΤ-Αφιέρωσε την πρώτη σελίδα σε θύματα της πανδημίας

Οι συνολικές απώλειες από την πανδημία της Covid-19 είναι πράγματι ανυπολόγιστες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι απώλειες είναι μεγαλύτερες από οποιαδήποτε περιγραφή, αλλά η εφημερίδα New York Times, με τον δικό της τρόπο αποφάσισε να αφιερώσει την πρώτη σελίδα της Κυριακής(24/05)και τρεις εσωτερικές σελίδες στα ονόματα περίπου χίλια θυμάτων της πανδημίας.

Με αυτή την απόφαση η εφημερίδα  ήθελε να μεταφέρει την έκταση της τραγωδίας.

The front

page of The New York Times for May 24, 2020 pic.twitter.com/d14JhFp4CP

— The New York Times (@nytimes) May 24, 2020 

Η επικεφαλίδα είναι «Οι θάνατοι των ΗΠΑ κοντά σε 100.000, μια απίστευτη απώλεια», με έναν υπότιτλο που αναφέρει: «Δεν ήταν απλά ονόματα σε μια λίστα. Ήμασταν εμείς».

Ολόκληρη η λίστα, η οποία συνεχίζεται μέσα, αριθμεί σχεδόν 1.000 ονόματα – 1/10 της συνολικής απώλειας ζωής στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της επιδημίας

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ ανέρχεται σε πάνω από 97.000, σύμφωνα με τον ιχνηλάτη του Πανεπιστημίου Τζον Χονκινς, μακράν το υψηλότερο στον κόσμο.

Μεταξύ των θυμάτων που αναφέρονται από τους New York Times, για καθένα από τα οποία η εφημερίδα αναφέρει πού υπέκυψε από τη νόσο Covid-19, περιλαμβάνονται ο «Τζόε Ντίφι, 62 ετών, Νάσβιλ, σταρ της μουσικής κάντρι που διακρίθηκε με ένα Γκράμι» ή η «Λάιλα Α. Φένγουικ, 87 ετών, Νέα Υόρκη, πρώτη μαύρη γυναίκα πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ».

Επίσης οι «Μάιλς Κόκερ, 69 ετών, Νέα Υόρκη, ανέκτησε την ελευθερία του αφού είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη», «Ρουθ Σκέιπινοκ, 85 ετών, Ρόουζβιλ, Καλιφόρνια, τα πουλιά του κήπου έρχονταν να φάνε μέσα από το χέρι της», «Τζόρνταν Ντράιβερ Χέινς, 27 ετών, Σίνταρ Ράπιντς, Αϊόβα, ένας γενναιόδωρος νέος άνδρας με γοητευτικό χαμόγελο».

«Ήθελα κάτι που οι άνθρωποι να μπορούν να ξαναδιαβάσουν σε 100 χρόνια και να καταλάβουν πόσο βαρύ είναι αυτό που περνάμε», εξήγησε ο Μαρκ Λέισι, διευθυντής εσωτερικών θεμάτων της εφημερίδας.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα