Ιταλία: Μείωση των νέων κρουσμάτων και των νεκρών της επιδημίας Covid-19

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία, βάσει του επίσημου υπολογισμού, είναι 236.651 . Οι νεκροί έφτασαν τους 34.301. Παράλληλα, 174.865 άνθρωποι έχουν ιαθεί.


Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 236.535 και είχαν χάσει την ζωή τους 34.223 άνθρωποι ενώ 173.085 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, καταγράφηκαν 116 νέα κρούσματα. 780 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Μετά την δημοσιοποίηση του αναλυτικού πίνακα με όλα τα στοιχεία, οι ιταλικές αρχές

έκαναν γνωστό ότι σήμερα υπήρξαν προβλήματα στον υπολογισμό των νεκρών, και ότι βάσει του νέου απολογισμού, έχασαν την ζωή τους 55 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, 220 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 3.747 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 23.518 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση: νόσησαν 277 λιγότεροι άνθρωποι. Οι θάνατοι μειώθηκαν κατά έναν, ενώ οι θεραπευμένοι μειώθηκαν κατά 967.

Στο μεταξύ, o Iταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα έκανε γνωστό ότι και η χώρα του, υπέγραψε συμφωνία με την φαρμακευτική εταιρία AstraΖeneca, η οποία προβλέπει την παραγωγή μέχρι και τετρακοσίων εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Οι δόσεις αυτές θα προορίζονται για τους πολίτες της Ευρώπης.

Το εμβόλιο βρίσκεται σε πειραματική φάση στα εργαστήρια του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με την συνεργασία και ιταλικών εταιριών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το πρώτο μέρος των δόσεων θα έχει παραχθεί και παραδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο Ιταλός υπουργός εξήγησε στο διαδίκτυο ότι η συμφωνία προβλέπει την ολοκλήρωση της πειραματικής φάσης μέσα στο Φθινόπωρο.

«Πιστεύω ότι το εμβόλιο κατά του covid 19 πρέπει πάντα να θεωρείται δικαίωμα όλων των πολιτών και όχι προνόμιο λιγοστών», τόνισε ο Ρομπερτο Σπεράντσα, κατά την παρέμβασή του στο Φόρουμ για το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον της Ιταλίας, το οποίο άρχισε σήμερα στην Ρώμη.

Ο Ιταλός αρμόδιος υπουργός, πάντως, κατέστησε σαφές ότι «μιλάμε για το εμβόλιο στην πιο ελπιδοφόρα, έως τώρα, πειραματική φάση, αλλά δεν υπάρχει ακόμη απόλυτη βεβαιότητα» σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητά του. Συνολικά, η εταιρία AstraΖeneca μπορεί να παράξει μέχρι ένα δισεκατομμύριο δόσεις, τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε εγκαινίασε το Φόρουμ για το μέλλον της Ιταλίας

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι το δεκαήμερο Φόρουμ για τον εκσυγχρονισμό και την ανάκαμψη της χώρας, το οποίο διεξάγεται στο εσωτερικό του πάρκου «Βίλα Παμφίλι» της Αιώνιας Πόλης.

Στις εργασίες συμμετέχουν βιομήχανοι, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μάνατζερ, μέλη οργανώσεων των καταναλωτών, υπουργοί, με στόχο τη διαμόρφωση ενός συνολικού σχεδίου της «μελλοντικής Ιταλίας», μετά τη φοβερή εμπειρία της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η κυβέρνησή μου θέλει να προάξει τον διάλογο με όλες τις πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές δυνάμεις της χώρας. Ζούμε ένα σοκ άνευ προηγουμένου και βρισκόμαστε μπροστά σε βασικής σημασίας σταυροδρόμι για την οικονομία μας», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Χρειαζόμαστε ένα ξεκάθαρο, θαρραλέο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, το οποίο να τύχει κοινής αποδοχής», πρόσθεσε ο Κόντε, ενώ υπενθύμισε «πόσο σημαντικές θα είναι οι επιλογές που θα αφορούν τη λεπτομερή χρήση των ποσών του Ταμείου Ανάκαμψης».

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνδέθηκαν με τις εργασίες του Φόρουμ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντάβιντ Σασόλι, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πάολο Τζεντιλόνι και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η Ευρώπη ύψωσε το ανάστημά της. Το πρόγραμμα “Επόμενη γενιά” είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Ιταλία. Χρειάζονται φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Υπογράμμισε, δε, ότι «είναι ακόμη πάρα πολλοί οι νέοι και οι γυναίκες που μένουν αποκλεισμένοι από την αγορά της εργασίας».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντάβιντ Σασόλι, στο μήνυμά του στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι «η Ευρώπη δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ιταλική κυβέρνηση και στον ιταλικό λαό που τη δύσκολη αυτή περίοδο έδειξε μεγάλο θάρρος, αλληλεγγύη και πειθαρχία».

Ο Σασόλι δήλωσε επίσης ότι «δεν θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός που να αποδυναμώνει το Ταμείο Ανάκαμψης» και ότι οι διάφορες κυβερνήσεις των χωρών μελών, θα υποδείξουν ποιες μεταρρυθμίσεις επιθυμούν να προάξουν.

Η δε πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επανέλαβε ότι «η Ιταλία χρειάζεται ένα περιβάλλον, ευνοϊκό προς τις επιχειρήσεις, κατάλληλες υποδομές, λειτουργικές δημόσιες υπηρεσίες και αποτελεσματικό δικαστικό σύστημα». «Σαν προτρέπω να μην χάσετε την ευκαιρία αυτή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι, τέλος, δήλωσε ότι «η ιστορία βάσει της οποίας οι όροι επιβάλλονται από ψηλά, τελείωσε». «Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελείται από σημαντικούς πόρους και επιβάλλεται να σταθούμε όλοι στο ύψος των ευθυνών μας», υπογράμμισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Infographics: Πόσα εισαγόμενα κρούσματα είχε η Κύπρος τις τελευταίες ημέρες

Κανένα νέο κρούσμα στην Κύπρο μετά από 1,613 διαγνώσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα