Καύσιμα: Ευρεία σύσκεψη Λακκοτρύπη για τις περίεργες τιμές

Σύσκεψη με τη συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, του Γενικού Εισαγγελέα, του Γενικού Ελεγκτή και των Συνδέσμων καταναλωτών, συγγάλεσε ο Υπουργός Ενέργειας με αφορμή το ζήτημα των τιμών των καυσίμων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο παρακολουθεί σε συνεχή βάση τον τομέα των πετρελαιοειδών, με σκοπό να διαπιστώνει εάν το ύψος των τιμών, στις οποίες διατίθενται τα προϊόντα αυτά στην αγορά, δικαιολογούνται από τις διεθνείς και εγχώριες συνθήκες.

Όσον αφορά στη μεθοδολογία

αξιολόγησης των τιμών των πετρελαιοειδών, το Υπουργείο έχει αρχίσει τη διαδικασία υλοποίησης των παρατηρήσεων και εισηγήσεων του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, με στόχο την πιο ορθολογιστική και έγκαιρη παρακολούθηση τους. Ήδη, σε συνεργασία με το Τμήμα Τελωνείων, έγινε ένα σημαντικό βήμα αναφορικά με τον χρόνο εξασφάλισης στοιχείων που απαιτούνται για την κοστολόγηση των εισαγόμενων φορτίων πετρελαιοειδών. Συγκεκριμένα, ο χρόνος παραλαβής των στοιχείων μειώθηκε από 30 σε κάποιες περιπτώσεις, σε 4 μόνο ημέρες, με αποτέλεσμα την πιο έγκαιρη κοστολόγηση από πλευράς Υπουργείου.

Για συζήτηση του όλου θέματος που έχει προκύψει από τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει συγκαλέσει σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα. Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής και οι Σύνδεσμοι Καταναλωτών. Κατά τη σύσκεψη, θα συζητηθούν μέτρα που μπορούν να ληφθούν στα πλαίσια του νόμου, καθώς επίσης και ενδεχόμενες τροποποιήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επιπρόσθετα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, έχει συγκληθεί και η Επιτροπή Παρακολούθησης των τιμών των πετρελαιοειδών, η οποία θα εξετάσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας των Καταναλωτών και θα ενημερώσει αναλόγως τον Γιώργο Λακκοτρύπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα