Καλά τα πρώτα βήματα προς το σχέδιο εθελουσίας εξόδου από την ΣΚΤ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στις συντεχνίες των εργαζομένων στο Συνεργατισμό ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ με θέμα συζήτησης το πακέτο εθελούσιας εξόδου 900 εργαζόμενων.

Μιλώντας στο SigmaLive μετά το πέρας της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑ.Σ.Ε.Υ ΠΕΟ, Σάββας Τούλουπος, ανέφερε ότι η απόσταση ανάμεσα στις δυο πλευρές δεν είναι μεγάλη, σε μια προσπάθεια

να βρεθεί ελκυστικό πακέτο εθελουσίας εξόδου από την τράπεζα, στο πλαίσιο της εξαγοράς ενός μεγάλου μέρους του «καλού» μέρους της ΣΚΤ από την Ελληνική Τράπεζα.

Όπως ανέφερε, οι δυο πλευρές συζήτησαν επί συγκεκριμένων σεναρίων, βάσει των προτάσεων που κατέθεσαν οι συντεχνίες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απαιτείται ακόμα χρόνος και δουλειά προκειμένου η τράπεζα να μπορέσει να κοστολογήσει τις προτάσεις.

Πάντως, εκείνο που καταγράφεται είναι η καλή θέληση.

Το βασικό εμπόδιο που εντοπίζεται είναι το γεγονός ότι το πακέτο θα απευθύνεται στο σύνολο του προσωπικού όπου θα πρέπει να συνυπολογιστούν μισθοί, ηλικίες και άλλες παράμετροι. Εκεί, σύμφωνα με τον κο Τουλουππό εντοπίζεται το κλειδί της όποιας συμφωνίας.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία της επόμενης συνάντησης.

Στο ίδιος μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Ο.Ι.Υ.Κ. -ΣΕΚ, Ελισσαίου Μιχαήλ, ο οποίος ανέφερε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η μια πλευρά να προσεγγίσει την άλλη.

Ο κος Μιχαήλ επιβεβαίωσε με τη σειρά του ότι αυτό το οποίο διαπιστώνεται είναι μια προσπάθεια για την δημιουργία ενός ελκυστικού πακέτου για τους εργαζόμενους, με το μεγάλο πρόβλημα να είναι αφενός οι ηλικιακές και μισθολογικές διαφορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα