Καλούν σε πρωτοβουλίες για ακτοπλοϊκή Κύπρου-Ελλάδας

Πρωτοβουλίες για να βρεθεί λύση στο θέμα της έλλειψης ενδιαφέροντος για την ακτοπλοϊκή σύνδεση ΚύπρουΕλλάδας καλεί το Υπουργείο Ναυτιλίας ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου - Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος εκφράζει έντονη απογοήτευση για το

ότι δεν ανταποκρίθηκε καμία ναυτιλιακή εταιρεία για να αναλάβει την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.

Η εξέλιξη αυτή, σημειώνει, είναι αρνητικότατη καθώς απειλεί να ναυαγήσει μια προσπάθεια που θα τερμάτιζε τη θαλάσσια απομόνωση της Κύπρου και θα ενίσχυε το εμπόριο και τον τουρισμό μεταξύ Κύπρου - Ελλάδας και όχι μόνο.

Ο Σύνδεσμος, ο οποίος πρωτοστάτησε στην καθιέρωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ΚύπρουΕλλάδας, καλεί το Υφυπουργείο Ναυτιλίας να μελετήσει εκ νέου το όλο θέμα και να βρει τρόπους για να υπάρξει ενδιαφέρον από ναυτιλιακές εταιρείες για να αναλάβουν τη θαλάσσια σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.

Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσες προσπάθειες, σημειώνεται στην ανακοίνωση, να ναυαγήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση εξ’ εξαιτίας έλλειψης ενδιαφέροντος από τις ιδιωτικές εταιρείες.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση ΚύπρουΕλλάδας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στρατηγικός στόχος της Κύπρου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης 

Κανένα ενδιαφέρον από εταιρείες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα