«Κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο»-«Θα ελεγχθεί ότι σχετίζεται με την δράστη»

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων φιλοξενήθηκε στο Ράδιο Πρώτο και μίλησε για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, αλλά και για την σπιτονοικοκυρά της Ρούλας Πισμπιρίγκου.

Αρχικά ανέφερε ότι δεν απαιτείται ιατροδικαστική έκθεση για το τελευταίο παιδί καθώς το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο και έγινε από δύο εργαστήρια.
Πρόσθεσε ότι στα άλλα δύο παιδάκια δεν απαιτείται εκταφή, καθώς έγινε ίδια διαδικασία, δηλαδή τοξικολογικός έλεγχος. «Όσον αφορά το πρώτο παιδάκι, ο έλεγχος έγινε στο ίδιο

εργαστήριο με τα ίδια μέσα όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας». Συμπλήρωσε ότι για τα πρώτα δύο παιδιά δε έχει βρεθεί η ίδια ουσία, αλλά υπάρχουν ευρήματα που οδηγούν στο ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας.

Διαβάστε ακόμη: «Δεν ξέραμε ότι πέθανε» λέει η οικογένεια της σπιτονοικοκυράς Ρούλας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διευκρίνισε ότι στο δεύτερο παιδάκι υπάρχει ένα πανάκι ποτισμένο με αίμα, ενώ το μοναδικό τραύμα είναι εντός της στοματικής κοιλότητας.

Όσον αφορά τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς, ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωσε των πορισμάτων για τα παιδιά, θα εκλεχθεί ότι ύποπτο σχετίζεται με την δράστη.
Σημείωσε ότι έχει ενταφιαστεί η σορός αυτής της γυναίκας και πλέον απαιτείται η εκταφή αν και εφόσον υπάρξουν ισχυρά στοιχεία. «Θα πρέπει να γίνει εκταφή για να δούμε τι ουσίες της είχαν χορηγηθεί και μέσα από το σύστημα συνταγογράφησης να δούμε τα φάρμακα που έπαιρνε η γυναίκα», είπε.

Παράλληλα ανέφερε ότι τα ευρήματα για την Μαλένα και την Ίριδα, δυστυχώς οδηγούν σε δολοφονία. «Γίνεται μια λεπτομερέστατη επανεξέταση όλων των ευρημάτων». Διευκρίνισε ότι για το δεύτερο παιδί υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση η οποία βοηθά με τα ίδια ευρήματα και δεδομένα.

Εξήγησε η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και έφερε σωληνάκι στο χέρι της με το οποίο της χορηγούσαν φάρμακα. «Καταλαβαίνεται ότι θα ήταν ο πιο εύκολος τρόπος για χορήγηση της κεταμίνης».

Ο Δρ. Λέων μίλησε και για τον ανιχνευτή ψεύδους, τονίζοντας ότι είναι μια μέθοδος η οποία χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ. «Είναι μια μέθοδος η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί χωρίς να σημαίνει αποδοχή ή απόρριψη της κατηγορίας». Συμπλήρωσε ότι είναι ένα πειραματικό δεδομένο το οποίο είναι ασυνήθιστο για το ελληνικό σύστημα.

Ακόμη ανέφερε ότι στην ελληνική κοινωνία επικρατεί ένας έντονος προβληματισμός. «Υπήρξαν κάποιες αστοχίες στα δύο πρώτα περιστατικά και δώσαμε μια μεγάλη μάχη στο τρίτο παιδί». Σημείωσε ότι υπάρχουν ικανοί επιστήμονες μέσα την ελληνική κοινότητα. «Κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο και υπάρχουν δυνατότητες μετά από αστοχίες να επανέλθουμε και να δώσουμε ασφαλείς απαντήσεις».

Τέλος ανέφερε ότι είναι η υπόθεση των τελευταίων δεκαετιών και θα τραβήξει για μεγάλο διάστημα. «Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχει και νεότερες εκπλήξεις».

Διαβάστε επίσης: Πληροφορίες για την έκταφη της 9χρονης Τζωρτζίνας εντός της ημέρας

Ακούστε το απόσασμα στο 45:25 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κανένα, #45Θα,kanena, #45tha