Καραγιάννης: Δεν διαφοροποιείται το πλάνο χαλαρώσεων μεν,δεν εφησυχάζουμε δε

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος μίλησε για τις χαλαρώσεις, αλλά και για το πότε θα μπορέσουμε να προγραμματίσουμε τις διακοπές μας.

Αρχικά ανέφερε ότι όσο εντοπίζονται θετικά κρούσματα τόσο θα αυξάνονται οι επαφές. «Υπάρχει περιθώριο για σταθεροποίηση των κρουσμάτων».

Πρόσθεσε ότι είναι επικίνδυνα τα πράγματα με τις μετακινήσεις πολιτών και μαθητών, ενώ τόνισε ότι ο κόσμος κουράστηκε με αποτέλεσμα να μην δίνει σημασία στη τήρηση των μέτρων.

Παράλληλα ο Δρ. Καραγιάννης είπε ότι

χρειάζεται επιτήρηση των σχολείων με εξέταση rapid τεστ. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να εισέλθει ο ιός στα σχολεία». Συμπλήρωσε ότι θα ήταν καλό να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποίει όλους και θα θωρακίζει τα σχολεία.

Εξήγησε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος. «Δεν έχουμε βγει από το δεύτερο κύμα, ενώ υπάρχει έξαρση του ιού».

Τόνισε ότι η αύξηση των εμβολιασμών σε συνδυασμό με την τήρηση των μέτρων θα βοηθήσει στον περιορισμό του κορωνοϊού. Διευκρίνισε ότι στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, ζήτησαν λίγο χρόνο για δουν πως θα εξελιχθεί η επιδημιολογική εικόνα. «Θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσουμε  τις επόμενες χαλαρώσεις που έχουν ανακοινωθεί ήδη για τις 16 του Μάρτη, αλλά και την καλύτερη επιτήρηση των πρωτοκόλλων».

Επιπλέον είπε ότι θα προχωρήσουν στις χαλαρώσεις, αλλά θα εξαρτηθούν από το ενδεχόμενο έξαρσης κρουσμάτων. «Αν διατηρηθούμε στα 300 κρούσματα την ημέρα με κάποια μείωση θα είμαστε καλά».

Τέλος, μίλησε για τις καλοκαιρινές διακοπές, διευκρινίζοντας ότι θα μπορεί ο κόσμος να προγραμματίσει τις διακοπές του όταν αυξηθεί η θερμοκρασία και με την εμβολιαστική κάλυψη να φτάνει σε ποσοστό 30%.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι αποθεραπείες διεθνώς

Υπ. Υγείας: Έχουν γίνει πάνω από 90 χιλιάδες εμβολιασμοί στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα