Κατεχόμενα: Ελευθεροποίηση εισαγωγής κρέατος ζητούν εστιάτορες και κρεοπώλες

«Ανοίξτε τον δρόμο για εισαγόμενα κρέατα» είναι το κοινό αίτημα των κρεοπωλών και των ιδιοκτητών εστίασης στα κατεχόμενα, οι οποίοι σήμερα είχαν συνάντηση με τον «υπουργό γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ.

Οι τιμές του κόκκινου κρέατος, αλλά και γενικά, αυξάνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα στα κατεχόμενα ενώ συχνά στον Τύπο γράφεται πως γίνεται λαθρεμπόριο κρέατος και κατάσχονται ποσότητες από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, οι τιμές του κρέατος αυξάνονταν και λόγω της μείωσης του αριθμού των ζώων οι δύο

σύνδεσμοι συναντήθηκαν με τον κ. Ογούζ ζητώντας να καθοριστούν οι τιμές του εισαγόμενου κρέατος και των ζωντανών ζώων. Ο «υπουργός γεωργίας» τους υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το θέμα στο «υπουργικό συμβούλιο» αύριο.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου κρεοπωλών, Χαλίλ Ακαμπιτζιάκ δήλωσε μετά την συνάντηση ότι πήραν υπόσχεσή ότι θ’ ανοίξει ο δρόμος για εισαγωγή κρεάτων για μικρό χρονικό διάστημα και να σταθεροποιήσουν τις τιμές των ζώων. Λόγω της μείωσης των ζώων, πρόσθεσε, γίνεται λαθρεμπόριο κρέατος από τον «νότο» στο «βορρά». Για τις ψηλές τιμές κρέατος, συνέχισε, κατηγορούν τους κρεοπώλες, αλλά αυτό δεν είναι σωστό.

«Φτάσαμε στο σημείο να λέμε να έρθει το λαθραίο κρέας», σημείωσε ο κ. Ακμπιτζιάκ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδέσμου των ιδιοκτητών εστιατορίων, Σαλίχ Καϊμ είπε ότι θα επιμείνουν στην εισαγωγή κρεάτων, προσθέτοντας ότι «είναι στην ίδια βάρκα με τους κρεοπώλες».

Διαβάστε ακόμη: Σε συνέδριο στη Βάρνα ο επικεφαλής «θρησκευτικών υποθέσεων» από τα κατεχόμενα

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα