Κατεχόμενα: Κινδυνεύουν με ανεργία 30,000 εργαζόμενοι - Βοήθεια από Τουρκία

Η Kıbrıs (04.06.20), όπως ενημερώνει το Γραφείο Τύπου &Πληροφοριών, γράφει ότι ο λεγόμενος «υπουργός οικονομικών» του παράνομου καθεστώτος Ολγκούν Αμτζάογλου υπενθύμισε ότι συνεχίζουν να υφίστανται οι οικονομικές δυσκολίες στα κατεχόμενα και σημείωσε ότι κάνουν βήματα για παρεμπόδιση της ανεργίας και ετοιμάζουν σχέδια για αναζωογόνηση της πραγματικής οικονομίας.

Μιλώντας στην Kıbrıs TV, ο Αμτζάογλου είπε και το εξής:

«Υπάρχουν 113 χιλιάδες 507 εγγεγραμμένοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Ίσως να μείνουν άνεργοι γύρω στις 30 χιλιάδες από αυτούς. Κάνουμε βήματα για

να μην συμβεί αυτό. Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τις ανάγκες στον πραγματικό τομέα».

Ανέφερε επίσης ότι 47 χιλιάδες 146 άτομα λαμβάνουν μισθό από τον «δημόσιο τομέα» και πρόσθεσε: «Στο δημόσιο υπάρχουν εργαζόμενοι υπάλληλοι, εργάτες, συνταξιούχοι, λήπτες κοινωνικού βοηθήματος και λήπτες επιδόματος παλαιού πολεμιστή και χηρείας. Παράλληλα με αυτό υπάρχουν 113 χιλιάδες εργαζόμενοι. Το κοινωνικό όφελος πρέπει να έρθει σε πρώτο πλάνο στην ολότητά του. Έγνοια μας δεν είναι άλλη από την δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο όλοι να έχουν δουλειά και φαγητό».

Αναφερόμενος στο «οικονομικό πρωτόκολλο» που υπογράφηκε πρόσφατα με την Τουρκία, ο Αμτζάογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία έτρεξε για βοήθειά τους όπως πάντα. 

Διαβάστε επίσης: Επιβεβαιώνει Κωστρίκη ο Ακιντζί: Δεν έδωσαν επιδημιολογικά στοιχεία τα κατεχόμενα

Δημοσιεύτηκε  στην  Επίσημη Εφημερίδα της  Τουρκίας  η «συμφωνία»  του  λεγόμενου οικονομικού πρωτοκόλλου  Τουρκίας-κατεχόμενων

Η Güneş (04.06.20) γράφει ότι  η λεγόμενη συμφωνία οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και τα κατεχόμενα, δημοσιεύτηκε στην Επίσημη εφημερίδα του Τουρκικού Κράτους.

Η συμφωνία είχε υπογραφεί στις 26 Μαΐου από τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ και τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι. 

Διαβάστε επίσης: 

Τ/κ αρθρογράφοι: Για το θεαθήναι η «ΤΔΒΚ» - Ας το δουν Ε/κ, ΕΕ, ΟΗΕ και ΗΠΑ

Έρχουρμαν: Δεν θα σωθούμε με την οικονομική «συμφωνία» με την Τουρκία

Ρητορική μίσους κατά των Τουρκοκυπρίων από Τούρκους φοιτητές στα κατεχόμενα

Ανησυχούν για τις εξετάσεις τους στις ελεύθερες περιοχές οι Τ/κ μαθητές

Τ/κ εργαζόμενοι ζητούν από αποσχιστικό καθεστώς «να ανοίξει την πόρτα»

Keywords
Τυχαία Θέματα