Κατεχόμενα: Μέχρι 15 Ιουνίου θέλουν να ανοίξει ο τουρισμός- Άνοιγμα σε Τουρκία

Σύμφωνα με την Detay (14.05.20) ο λεγόμενος «υπουργός τουρισμού» Ουνάλ Ουστέλ, μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του Genç TV στα κατεχόμενα, υποστήριξε ότι αν σημειωθεί βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα παγκοσμίως στο θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τότε προβλέπεται ότι θα μπορέσει να γίνει άνοιγμα στον τουρισμό στις 15 Ιουνίου.

Όπως καταγράφει η μετάφραση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών: «Θα μπορούν να εισέλθουν

στη χώρα μόνο αυτοί που θα πληρούν τα κριτήρια που θα θέσουμε. Αφού διασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία όλων των τομέων στο εσωτερικό, τότε θα σκεφτούμε και το άνοιγμα προς το εξωτερικό», υποστήριξε ο Ουστέλ, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία των «πολιτών» αλλά και η πλήρης λειτουργία σε όλους τους «τομείς της οικονομίας».

Ο λεγόμενος «υπουργός» υποστήριξε ότι οποιαδήποτε βήματα αποφασιστούν θα γίνουν με βάση τα κριτήρια που θα θέσει το «επιστημονικό συμβούλιο για την υγεία» αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αυτές είναι δικές μας προβλέψεις, είπε ο Ουστέλ προσθέτοντας ότι αν δεν υπάρξει σημαντική βελτίωση ανά το παγκόσμιο στο θέμα της εξάπλωσης της πανδημίας, τότε θα παραμείνουν μόνο προβλέψεις.

Διαβάστε επίσης: Κομισιόν προς Ακιντζί: Συνεχίζεται η βοήθεια σε επιχειρήσεις &καταστηματάρχες

Εξήγησε επίσης ότι προτεραιότητα για αυτούς είναι οι «πολίτες» του ψευδοκράτους αλλά και ο «εσωτερικός τουρισμός». «Οι δικοί μας άνθρωποι πρέπει να μπορούν να κάνουν διακοπές σε μικρά ξενοδοχεία. Προτεραιότητα είναι επίσης να επιστρέψουν οι πολίτες μας που ζουν στο εξωτερικό αλλά και αυτοί που διαμένουν εδώ να μπορούν να επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους. Ίσως έτσι να μπορέσει να επανεκκινήσει ο τουρισμός. Αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας», υποστήριξε ο Ουστέλ.

«Αν υπάρχει βελτίωση και μείωση στα κρούσματα και στην Τουρκία μετά από τις 15 Ιουνίου και η Τουρκία αρχίσει να δέχεται άτομα από τρίτες χώρες, τότε θα μπορέσουμε και εμείς να ανοίξουμε τα σύνορά μας για τα άτομα που πληρούν τα κριτήρια που θα θέσουμε», πρόσθεσε ο Ουστέλ. 

Ο Ουνάλ Ουστέλ είναι ο λεγόμενος «υπουργός τουρισμού» που, σε μια διχοτομική κίνηση, εγκατέστησε τον περασμένο Αύγουστο το στέγαστρο στην Νεκρή Ζώνη της Οδού Λήδρας, παραβιάζοντας το στάτους κβο, μαζί με μια πινακίδα «καλωσορίσματος» όσων εισέρχονται από τις ελεύθερες περιοχές στο ψευδοκράτος.

Μέχρι τον Αύγουστο θα έχει επιδιορθωθεί η βλάβη στον αγωγό μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, υποστηρίζει ο Ογούζ

Η Detay (14.05.20) γράφει ότι ο λεγόμενος «υπουργός γεωργίας και φυσικών πόρων» Ντουρσούν Ογούζ, σε χθεσινές του δηλώσεις στα πλαίσια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, υποστήριξε ότι η βλάβη που δημιουργήθηκε στον αγωγό μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα αναμένεται να επιδιορθωθεί μέχρι τον Αύγουστο και ότι τότε αναμένεται να αρχίσει και πάλι η ροή νερού.

Σύμφωνα με τον Ογούζ, η ποσότητα του νερού στο φράγμα στα Πάναγρα είναι αρκετή μέχρι τον Αύγουστο, ενώ πρόσθεσε ότι οι εργασίες για την επιδιόρθωση της βλάβης στον αγωγό θα αρχίσουν περί τα τέλη Ιουνίου.

Ο λεγόμενος υπουργός γεωργίας υποστήριξε επίσης ότι για την επιδιόρθωση της βλάβης έχουν παραγγείλει 10 κομμάτια αγωγού αξίας 35 εκ. ΤΛ ενώ για τη συναρμολόγησή τους θα χρειαστεί επιπλέον κονδύλι.

Έφεραν πρόβατα από την Ισπανία – Τα υποδέχθηκε ο «υπουργός γεωργίας»

Η Yeni Düzen (14.05.20) γράφει ότι έφτασαν χθες από την Ισπανία στα κατεχόμενα μέσω Τουρκίας 708 πρόβατα και 55 κριάρια. Τα 763 ζώα υποδέχθηκε ο λεγόμενος υπουργός γεωργίας Ντουρσούν Ογούζ, ο οποίος χαρακτήρισε την χθεσινή ως σημαντική μέρα για την κτηνοτροφία της «χώρας». Είπε ότι από την ημέρα που ανήλθαν στην «εξουσία» άρχισαν να εργάζονται για την αναπαραγωγή των ζώων με σκοπό την βελτίωση των αιγοπροβάτων.

Σύμφωνα με τον Ογούζ, η φυλή προβάτων Assaf είναι ανθεκτική από την άποψη των ζωικών ασθενειών αλλά και παραγωγική από την άποψη του κρέατος. Είπε ότι τα 763 ζώα μεταφέρθηκαν στα κατεχόμενα μέσω της τουρκικής εταιρείας TAREKS, που υπάγεται στις Συνεργατικές Γεωργικές Πιστωτικές Εταιρείες της Τουρκίας. 

Διαβάστε επίσης: 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Λαθρεμπόριο φθαρτών από τα κατεχόμενα (BINTEO)

Κατεχόμενα: Καταστηματάρχες &πολιτικοί θέλουν να ανοίξουν τα οδοφράγματα

Κατεχόμενα: Ζητούν συμμετοχή στον ΠΟΥ, αλλά το σύστημα υγείας δεν είναι καλό

«Αγωγός κορωνοϊού» ο τουρκικός κατοχικός στρατός; - Οδοφράγματα &τουρισμός

Keywords
Τυχαία Θέματα