Κατεχόμενα:9 τόνοι κρέατος πέρασαν στην ελεύθερη Κύπρο σε 15 μήνες

Η επιχείρηση εντός της «αστυνομίας» για μέλη της ΦΕΤΟ, τα ανοχύρωτα δάση στα κατεχόμενα, το λαθρεμπόριο κρέατος, η εμπλοκή ανηλίκων σε εγκληματικές πράξεις, αλλά και η μαρτυρία της μητέρας του Τ/κ επιχειρηματία Γκιοκχάν Ναίμ που είχε δολοφονηθεί την περασμένη εβδομάδα έξω από το σπίτι του και τρεις δράστες του φόνου ακόμα αναζητούνται, είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου σήμερα.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «To κέντρο του λαθρεμπορίου κρέατος είναι το Πέργαμος», γράφει ότι από εκεί έχουν περάσει τους τελευταίους 15 μήνες παράνομα από τη «νότια» Κύπρο

στον «βορρά» 9 τόνοι κρέατος. Αλλού γράφει ότι φοιτητές δύο «πανεπιστημίων» στα κατεχόμενα πραγματοποίησαν χθες σε διαφορετικές ώρες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το πρόβλημα μεταφοράς, τα δρομολόγια των λεωφορείων και το κόστος του εισιτηρίου. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί δηλώσεις ενός οικονομολόγου που αναφέρεται στη «νομοθεσία» για την επιβολή φορολογίας σε ακίνητη περιουσία με βάση και τη σχετική έκθεση και τη θεωρεί λανθασμένη.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Πειρατικές δουλειές», γράφει ότι 87 «αστυνομικοί» που θεωρούνται μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν κατηγορούνται χωρίς απόφαση «δικαστηρίου» και θα πρέπει μέχρι τις 2 Απριλίου να ετοιμάσουν την απολογία τους, αλλιώς κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους. Αλλού γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης επισκέφθηκε χθες το νέο τερματικό στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, που είναι 128.000 τ.μ. με τετραώροφο χώρο στάθμευσης και αεροδιάδρομο 3200 μέτρα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σήμερα συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της καρικατούρας με τον Ταγίπ Ερντογάν που είχε δημοσιευθεί στην Αφρίκα πέρυσι, με τις μαρτυρίες των Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δάση χωρίς έλεγχο», γράφει ότι το ψευδοκράτος καλύπτεται μόνο κατά το 23% από δασική έκταση, την οποία δεν μπορεί να στηρίξει λόγω ελλιπούς προσωπικού και ελλιπούς ελέγχου και προστασίας. Στο άλλο θέμα του πρωτοσέλιδού της η εφημερίδα αναφέρεται στο νέο περιστατικό βίας κατά γυναίκας που συνέβη στη Λευκωσία, όταν ένας άντρας χτύπησε άσχημα τη γυναίκα του στη μέση του δρόμου και στο «δικαστήριο», όπως γράφει, υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι είναι καλός σύζυγος και καλός πατέρας.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Πρέπει να παρεμποδιστούν τα παιδιά από το να περιπέσουν σε αδικήματα», γράφει ότι παρατηρείται αύξηση της συμμετοχής ανηλίκων τα τελευταία χρόνια σε περιστατικά ληστειών, καβγάδων, πυρκαγιών και ναρκωτικών. Αλλού γράφει ότι έκκληση απευθύνουν οι ψαράδες της περιοχής Μόρφου και Λεύκας για την κατασκευή καταφυγίου εκτός στρατιωτικής ζώνης, καθώς τώρα αναγκάζονται να πηγαίνουν στο λιμανάκι που βρίσκεται στον Ποταμό του Κάμπου και είναι υπό στρατιωτικό έλεγχο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι και οι δύο πλευρές στην Κύπρο τείνουν να γίνουν φωλιές κακοποιών στοιχείων και εγκληματιών και φιλοξενεί δηλώσεις του συμπροέδρου της Τεχνικής Επιτροπής για το έγκλημα και την εγκληματικότητα, Χακί Ονέν.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Κάποιοι άλλοι υποκίνησαν αυτή τη δολοφονία», φιλοξενεί δηλώσεις της μητέρας του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Γκιοκχάν Ναίμ. Νουρτέν, η οποία ζητεί από τους αρμόδιους να βρουν τους πραγματικούς υπαίτιους, λέγοντας ότι μόνο τότε θα μπορέσει να ηρεμήσει. Αλλού δίδει στοιχεία για τις διελεύσεις από τα οδοφράγματα τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, γράφοντας ότι λόγω της μειωμένης αξίας της τουρκικής λίρας οι Ε/κ φαίνεται ότι περνούν τώρα πιο συχνά στον «βορρά». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην παραγωγή μπανανών θερμοκηπίου στον Λιμνίτη, που φέτος για πρώτη φορά διατίθενται στην αγορά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα