Κατεχόμενα:Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον λεγόμενο «υπουργό Υγείας, των κατεχομένων, Αλί Πιλί, τα τρία κρούσματα καταδείχθηκαν ως αποτέλεσμα 275 εξετάσεων.

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα τα κρούσματα Covid-19 στα κατεχόμενα ανήλθαν στα 99 σε σύνολο 3,890 τεστ που διενεργήθηκαν.

Ανέφερε ότι το ένα θετικό κρούσμα είναι ένας από τους επιβάτες που έφθασε από την Βρετανία πριν δύο μέρες, ενώ τα άλλα δύο θετικά κρούσματα

είναι εργαζόμενοι, που μένουν σε ξενοδοχείο, προσθέτοντας ότι και τα τρία κρούσματα είναι από εξωτερικές πηγές.

Σημείωσε ότι οι αφίξεις από το εξωτερικό ενέχουν μεγάλο ρίσκο, γι’ αυτό οι αφίξεις των αεροπλάνων πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Τέλος, ανέφερε ότι θα προσπαθήσουν να αυξήσουν τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που διεξάγονται.

Εν τω μεταξύ, η Yeni Düzen (10.04.20) γράφει ότι ο λεγόμενος υπουργός μεταφορών και συγκοινωνιών, Τολγκά Άτακαν, ανακοίνωσε ότι αναμένεται κατά τις 5 το απόγευμα σήμερα να αφιχθεί και αεροπλάνο που αναχώρησε από την Άγκυρα, μεταφέροντας 119 άτομα. Πρόσθεσε ότι οι επιβάτες είναι γενικά άτομα που έμεναν εκεί, όπως φοιτητές ή φοιτητές στρατιωτικών σχολών. Εξήγησε ότι με την άφιξη του αεροπλάνου, τα άτομα θα μεταφερθούν σε φοιτητική εστία στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Ερωτηθείς τι θα γίνουν όσοι βρίσκονται ακόμη στην Βρετανία και στην Τουρκία και δεν μπόρεσαν για οποιοδήποτε λόγο να επιστρέψουν, ο Άτακαν δήλωσε ότι δεν έχει οποιαδήποτε προγραμματισμένη πτήση την επόμενη εβδομάδα, αλλά αν καταστεί αναγκαίο και αν υπάρχουν οι κατάλληλοι όροι, θα εξεταστούν τα αιτήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατεχόμενα Τρία,katechomena tria